Verenigingsnieuws

Na ruim 40 jaar stopt onze vereniging de Hollandsche IJsselruiters met het geven van huurponylessen. Noodgedwongen! Want ondanks vele pogingen van (te weinig) vrijwilligers lukt het gewoonweg niet meer om aan het welzijn van de pony’s te voldoen. Het vraagt enorm veel inzet. Met veel liefde is geprobeerd de huurponylessen gezond draaiende te houden, maar de bezetting van de huurponycommissie is en blijft veel te klein. De enkele vrijwilligers lopen zichzelf voorbij. Dat moet niet de bedoeling zijn.

De Bijzondere Algemene Ledenvergadering in januari dit jaar, stond in het teken van de toekomt van de huurpony’s; de organisatie van de lessen, het welzijn van de pony’s en het ontbreken van vrijwilligers. Opnieuw is uitvoerig besproken hoe het beter moet. Enkele vrijwilligers meldden zich toen aan. Met frisse inzet is de huurponycommissie wederom opgestart. Maar het is niet haalbaar.

De lessen worden nog gegeven tot en met donderdag 31 oktober. Er zal kritisch gekeken worden naar nieuwe huisjes voor de zes pony’s.

Een moeilijk, maar een zeer weloverwogen besluit. Als er vragen zijn, mail ons via bestuur@hyr.nl of via huurpony@hyr.nl. We zullen dan z.s.m. antwoorden.

Ondanks dit besluit blijven we positief ingesteld en kijken we vooruit. Deze beslissing biedt meer mogelijkheden voor de rijdende leden. De rijbanen en longeerring zijn bijvoorbeeld vaker beschikbaar. En er is meer….. Maar dat vertellen we zodra het rond is. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten via Facebook!

Met vriendelijke groet,

Bestuur De Hollandsche IJsselruiters en de Huurponycommissie

Geef je op voor de dressuurclinic van Evert de Jong

Op zaterdag 26 oktober organiseren de Hollandsche IJsselruiters een leuke en leerzame clinic door meervoudig Grand Prix-ruiter en zeer ervaren trainer Evert de Jong. Geef je snel op door te mailen naar evenementen@hyr.nl onder vermelding van je naam, paard/pony en de klasse waarin je momenteel uitkomt. De kosten bedragen 45 euro voor HYR-leden en 47,50 euro voor niet-leden. Inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige inschrijfgeld via NL02 RABO 0160 6757 66 (t.n.v. Hollandsche IJsselruiters).

De clinic is voor iedereen, dus ongeacht welk niveau je rijdt: net beginnend met jong paard, subtop of wellicht al zware tour, het maakt niet uit!

Tot op 26 oktober!

HYR Manegedag: Kom je ook?

Op zaterdag 5 oktober organiseert onze vereniging van 13.00 tot 17.00 uur de HYR Manegedag. Tegelijkertijd is er ook een open dag bij onze buren: Dierenkliniek Benschop Oudewater. Oftewel, een superleuke gelegenheid om een kijkje te komen nemen bij zowel onze manege als de naastgelegen dierenkliniek.

Uiteraard kun je op onze open dag kennis komen maken met het paardrijden door een ritje te maken op een van onze huurpony’s. Verder zijn er die dag allerlei leuke dingen te doen en te zien, zoals een mini-boerenmarkt, een springkussen, kleurwedstrijd, prijsvraag en nog veel meer. Ook zijn er die dag interessante demonstraties van een gebitsverzorger, hoefsmid, hondentrainer en dierenfysiotherapeut.

Voor de kleintjes is er ook veel leuks te beleven en te zien. Naast het ponyrijden en springkussen natuurlijk! Leuk om te vermelden is dat je je eigen unicorn kunt knutselen (in samenwerking met ES&ZO).

Toegang voor deze dag is uiteraard GRATIS.

We hebben er zin in. Kom je ook gezellig?

HYR indoorseizoen 2019-2020

Hoewel we de komende week waarschijnlijk nog wel even kunnen genieten van mooi weer, gaat toch het indoorseizoen bijna weer van start. Er zullen weer een vijftal KNHS indoor dressuurwedstrijden bij de Hollandsche IJsselruiters georganiseerd worden. Check de pagina Wedstrijden op deze website voor de data en de inschrijfinformatie.

Doe mee met onze spelletjesdag: Enjoy the ride!

Op zaterdag 13 juli organiseert de evenementencommissie speciaal voor alle huurpony kinderen een spelletjesdag: Enjoy the ride.

Per huurpony zullen er groepjes worden gemaakt. Met dit groepje ga je diverse spelletjes doen op het terrein, zoals bijvoorbeeld ‘pimp je pony’, ringsteken, vaardigheidsparcours, koek happen, pony voetbal, stokpaardje, enz.

Opgeven kan via het inschrijfformulier op het prikbord. Kosten bedragen € 5,- inclusief limonade en vers gebakken pannenkoeken.

Tevens wordt op die dag ook de Junior IJsselruiterkampioenen dressuur en springen bekend gemaakt en gehuldigd.

HYR Clubkampioenschap 2019

Elke jaar strijden de leden van de Hollandsche IJsselruiters om de felbegeerde titel Clubkampioen van onze vereniging. Afgelopen zaterdag was er een onderlinge competitie tussen de paarden en ponyruiters. Er werd gestreden om zowel een dressuur- als springkampioen 2019. Dit jaar werden de bekers en linten gesponsord door kaasboerderij de Spruithoeve uit Willeskop.

’s Ochtends gingen de eerste dressuurruiters van start waarbij Kyandro de spits afbeet met zijn nieuwe pony Marengo. In de klasse L2 gingen Stefanie, Annelies en Britt met elkaar de strijd aan. Britt werd met haar topper Igor daarbij 1ste. Bij de L1 pony’s ging Miralda trots met de grootste beker en oranje lint naar huis, Danique werd knap 2e . L1 paarden werd gewonnen door Ineke met haar Amigo. Rianne, Debra en Kelsey reden met hun paarden mooie punten in de klasse B, Debra won daarbij het oranje lint en beker. B-pony’s is gewonnen door Lynne die op maar een 1 punt verschil won van Bente. Femke en Fenna startte in de klasse BB, gewonnen door Fenna met haar pony Ebby. Wendy kwam met haar paard Eranthe aan start en boekte een prachtig resultaat en beker.

Na de pauze stonden de allerjongste ruiters van de vereniging klaar met hun pony. Nelleke, Mike, Babette en Madou lieten zich van hun allerbeste kant zien . Nelleke won met pony Jim het oranje lint en beker in klasse Bixie B1 en Madou met pony Bente in de klasse Bixie A.

’s Middags werd het springparcours gezamenlijk opgebouwd onder leiding van instructie Martine en Jury Tessel. 10 pony’s en paarden gingen de strijd met elkaar aan waarbij zij aangemoedigd werden door familie en vrienden. Bij de pony’s won met Donna-Fleur met DeLeijen’s Ziezo de grootste beker. Bij de paarden ging Annelies met Whisper met de winst aan de haal.

Einde van de dag werden de beste paard- en ponycombinaties gehuldigd. Zij mogen zich een jaar lang clubkampioen 2019 noemen. Britt Dekker Clubkampioen dressuur paarden. Donna-Fleur van Kats Clubkampioen dressuur en springen pony’s. Annelies Hoogenboom Clubkampioen springen paarden en Nelleke Hermsen Clubkampioen Bixie 2019.

Startlijst HYR Open Clubkampioenschap

Aanstaande zaterdag worden de HYR Open Clubkampioenschappen verreden. De definitieve startlijst is onderaan te downloaden. Check deze startlijst goed of je starttijden gewijzigd zijn! Mocht je je onverhoopt af moeten melden vernemen wij dit graag via wedstrijden@hyr.nl.

Afhankelijk van het weer wordt de wedstrijd in de binnenbaan verreden, losrijden in de buitenbaan. Bij mooi weer wordt de wedstrijd naar buiten verplaatst.

Per klasse van een discipline wordt er een klassement opgemaakt waarvan er een prijsuitreiking plaatsvindt. Niet-leden kunnen geen clubkampioen worden, maar doen wel mee in het klassement per klasse van de discipline. Degene met de hoogste dagscore in de betreffende discipline wordt gekroond tot clubkampioen. De prijsuitreiking van alle rubrieken en clubkampioenen vindt na afloop van de dag plaats in de kantine. Dit jaar kennen we de volgende clubkampioenen: springen pony’s, springen paarden, dressuur pony’s, dressuur paarden en bixie.

Betaling van het inschrijfgeld vindt plaats bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine, betaling dient plaats te vinden alvorens je gaat losrijden. Kosten per proef en/of parcours voor leden zijn €7,50,-, voor niet leden €10,-. Mocht je een box voor deze dag gehuurd hebben, bedraagt de boxhuur €5,- per dag.

De prijzen voor het clubkampioenschap worden ter beschikking gesteld door de Spruithoeve te Oudewater. Hartelijk dank!

We wensen alle deelnemers veel succes en vooral heel veel plezier!

 

STARTLIJST OPEN CLUBKAMPIOENSCHAP – definitief (versie 22-mei-2019)

Startlijst huurpony dressuurwedstrijd

Aanstaande zaterdag is er weer een huurpony dressuurwedstrijd bij de Hollandsche IJsselruiters. Er wordt al lekker vroeg gestart met het poetsen en invlechten van de pony’s, dus vanaf 8:00 uur is iedereen al van harte welkom om te komen helpen!

Om 9:00 uur zal er gestart worden met losrijden. De definitieve startlijst is hieronder te downloaden, dus daar kun je kijken hoe laat jij in de ring verwacht worden. Let op: het is heel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent om de pony van jouw voorganger over te nemen. Houd er ook rekening mee dat de starttijden altijd iets kunnen in- of uitlopen. Vertel dit ook aan al die supporters die naar jou komen kijken: kom op tijd!

DEFINITIEVE STARTLIJST HP WEDSTRIJD 11-MEI