Corona protocol – per 14 oktober 2020

Het kabinet heeft weer extra maatregelen aangekondigd v.w.b. sportactiviteiten. Als sportvereniging zijn wij daarom weer genoodzaakt ons protocol aan te passen. Ook vanuit de KNHS zijn er duidelijke regels opgesteld. Met ingang van 14 oktober 2020 zijn onderstaande maatregelen van kracht op onze gehele accommodatie. Deze maatregelen blijven tenminste voor de komende 2 weken van kracht.

Algemeen:

 • Blijf thuis wanneer je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts.
 • Houd je aan de basis hygiëneregels: was vaak je handen, hoest/nies in elleboog, etc.
 • Behalve voor kinderen tot 17 jaar geldt voor iedereen de regel: Houd 5 meter afstand van elkaar (zowel binnen als buiten).
  • Wanneer dit voor normaal verloop van de sportbeoefening onmogelijk is, mag deze 1.5 meter maatregel tijdelijk worden losgelaten. Dit geldt ook voor begeleiding tijdens het op- en afzadelen.
 • Er vindt een gezondsheidscheck plaats voor aanvang van de les of wedstrijd door instructie of wedstrijdorganisatie.
 • Ruiters/amazones (en eventuele begeleiding) moeten de sportaccommodatie verlaten zodra zij klaar zijn met hun les en/of training.
 • Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen.
  • Privé- of verenigingslessen is 1 ouder per minderjarige deelnemer uit hetzelfde gezin toegestaan i.v.m. de veiligheid.
 • De kantine is tijdelijk gesloten.
 • Wedstrijden zijn tijdelijk afgelast.
 • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de paardensportaccommodaties. Tijdens het paardrijden hoeft het mondkapje niet gedragen te worden.

Tot slot:

Wij doen een dringend beroep op iedereen zich te houden aan alle voorwaarden die in dit protocol zijn opgesteld. Dit is echt van levensbelang voor jezelf én voor anderen.

Bestuur Paardensportvereniging de Hollandsche IJsselruiters

 

Download HYR Coronaprotocol Okt2020 – versie 14 oktober 2020

Leerzame clinic over paardenthermografie

UPDATE: Vanwege te weinig deelname zal deze clinic NIET doorgaan! (4-sep)

 

Op zaterdag 12 september a.s. organiseert de evenementencommissie een leerzame clinic over thermografie in combinatie met de paardenrug. Leer hoe paardenthermografie en gerichte training elkaar kunnen versterken. De clinic zal verzorgd worden door Merel Massop van Vital Horse. “Bijna de helft van van de gereden paarden heeft last van rugproblemen. Ondanks dit hoge aantal, rijden wij graag een rondje op de rug van onze trouwe viervoeter. Hartstikke belangrijk om de paardenrug goed te onderhouden dus!”, aldus Merel.

De dag start om 10:00 uur met een deel theorie over de rug van het paard en hoe deze met behulp van thermografie in beeld gebracht kan worden. Vervolgens zullen er thermografische foto’s van jouw paard of pony gemaakt worden. Deze foto’s worden door de deelnemers besproken waarbij je leert hoe je paarden visueel kunt beoordelen. De clinic eindigt rond 14:00 uur. De kosten voor deze clinic bedragen €57,50 p.p. Dit is inclusief lunch en onbeperkt koffie/thee/water. Bovendien zit hier boxhuur (plus stro en kuil) bij, zodat je paard/pony rustig op stal kan staan tijdens het theoriegedeelte.

Geef je snel op door te mailen naar evenementen@hyr.nl. Inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige inschrijfgeld via NL02 RABO 0160 6757 66 (t.n.v. de Hollandsche IJsselruiters). Mocht je nog vragen hebben? Mail ons gerust!

Tot dan?!

Meetmomenten dressuur

Kom jij naar de HYR paardenkleedjesmarkt?

Op vrijdag 17 juli a.s. zal er bij de Hollandsche IJsselruiters een kleedjesmarkt georganiseerd worden. Oftewel, een tweedehands markt voor paardenspullen en alles wat met paarden te maken heeft. Denk aan paardenboeken, halsters, schabrakken, dekens, beenbeschermers, rijbroeken, laarzen, etc. De avond start om 18:00 uur en eindigt om 21:00. Er zijn leuke spelletjes te doen voor kinderen. Voor 5 euro krijg je een spelletjeskaart en kun je meedoen met allerlei leuke activiteiten. Enne… wist je dat je dan ALTIJD PRIJS hebt?! Verder zijn er heerlijke pannenkoeken, wafels en/of knakworst, dus je hoeft thuis niet te eten.

Je kunt je opgeven door te mailen naar info@hyr.nl. Wanneer je aanmelding is goedgekeurd, kun je op vrijdag 17 juli vanaf 17:30 uur je kleedje neerleggen en inrichten. Wanneer je geen spullen te verkopen hebt, kun je natuurlijk altijd langskomen om leuke spullen te scoren voor jouw pony of paard. Ook tijdens dit evenement houden we ons uiteraard aan de RIVM maatregelen m.b.t. corona.

Maatregelen rondom corona – update 17 maart

Update 17 maart 2020 : 16.00 uur

Eerder hebben wij jullie gemaild over de gevolgen van het coronavirus (zie bericht hieronder). Inmiddels is er een nieuwe update ontvangen van de KHNS.

De regels voor de pensionklanten blijven onverminderd van kracht (zie bericht hieronder). Rijvereniging De Hollandsche IJsselruiters blijft op slot. Wel zijn er nieuwe regels vastgesteld voor onze rijdende leden. Rijdende leden die thuis beslist géén mogelijkheden hebben om te trainen, mogen onder voorwaarden komen trainen op onze accommodatie.

De voorwaarden zijn:

 • Er mag alleen getraind worden: reserveer tijdslot in online lesrooster
 • Per combinatie is 1 begeleider toegestaan als dat strikt noodzakelijk is (b.v. jonge kinderen die begeleiding nodig hebben).
 • Er mag géén les gegeven worden.
 • Maximaal 2 combinaties gelijktijdig aanwezig. Voorkeur: 1 binnen en 1 buiten. Bij slecht weer maximaal 2 combinaties binnen. Houdt wel afstand van elkaar.
 • Op de poetsplaats maximaal 1 combinatie.
 • Direct na de training het terrein verlaten.

Als je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid meld je dan bij het bestuur (bestuur@hyr.nl). Daarna hoor je hoe we het e.e.a. gaan invullen.

Nogmaals, je bent alleen welkom, als je thuis echt géén mogelijkheden hebt om te trainen.
Ondanks het risico van deze regeling, denken wij dat als iedereen zich aan deze regels houdt, het risico acceptabel is.

Zodra er weer wijzigingen zijn, zullen wij dit weer melden.

Bestuur

Rijvereniging De Hollandsche IJsselruiters


16 maart 2020: 13.00 uur

Aan onze leden

Het coronavirus zal de komende periode ons doen en laten bepalen. Gisteren nog mailden wij wat de gevolgen zijn voor onze vereniging. Nu blijkt, dat de afgekondigde maatregelen nog ingrijpender zijn. Rijvereniging De Hollandsche IJsselruiters gaat met onmiddellijke ingang t/m 6 april op slot.

De gevolgen zijn zeer ingrijpend. Niemand heeft toegang tot de manege.

Omdat de paarden die in pension staan verzorgd moeten worden, geldt er een uitzondering voor ons pensionklanten.
Voor pensionklanten gelden de volgende regels:

 • Pensionklanten mogen dagelijks hun paard trainen en verzorgen.
 • Bij verkoudheidsklachten blijf thuis en zoek een vervanger.
 • Geen extra bezoek meenemen.
 • Verblijf zo kort mogelijk op de manege.
 • Draag zoveel mogelijk handschoenen.
 • Niet in groepjes samen komen.
 • Vermijd zoveel mogelijk fysiek contact.

Wij realiseren ons dat dit alles een grote impact heeft, zeker ook voor onze leden die voor het trainen van hun paard afhankelijk zijn van onze accommodatie. Maar gezien de grote risico’s voor onze gezondheid, kunnen wij niet anders dan de regelgeving opvolgen. Wij doen een dringend beroep op iedereen het gezonde verstand te gebruiken en zich te houden aan de opgelegde beperkingen.

Bestuur

Rijvereniging De Hollandsche IJsselruiters.

Onderlinge wedstrijden én Clubkampioenschap

Er zullen een tweetal onderlinge wedstrijden georganiseerd worden door onze evenementencommissie. De eerste zal verreden op zaterdag 2 mei a.s. en de tweede wedstrijden op zaterdag 12 september a.s.. Op beide wedstrijden kun je inschrijven in zowel dressuur als in het springen. De wedstrijden zijn bedoeld voor álle HYR-leden, een officiële startpas is uiteraard niet nodig.

Heb je nog nooit een wedstrijd gereden? Of wil je eens extra oefenen in het rijden van een dressuurproef of springparcours? Dan is dit dé ideale mogelijkheid! Ook al onze meer ervaren wedstrijdruiters en -amazones zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om mee te doen. Het lijkt ons extra leuk om een zo breed mogelijke deelname te hebben aan deze onderlinge wedstrijden, dus zowel pony- als paardruiters, groot en klein, jong en oud. Het plezier in paardrijden staat uiteraard voorop.

De resultaten van beide onderlinge wedstrijden tellen mee voor het HYR Clubkampioenschap. De combinaties die over beide wedstrijden het best, hoogst en meest constant presteren, zullen gehuldigd worden als HYR Clubkampioenen. Meer info over de verschillende categorieën van het HYR Clubkampioenschap volgt later. Wanneer je aan beide wedstrijden deelneemt, doe je automatisch mee aan het HYR Clubkampioenschap.

Inschrijven voor de eerste wedstrijd kan t/m 20 april door te mailen naar wedstrijden@hyr.nl onder vermelding van je naam, naam paard/pony, klasse en discipline. De kosten bedragen 5 euro per rubriek. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust via evenementen@hyr.nl.

We hopen op een grote en enthousiaste deelname!

 

 

Clinic door Angela Remie volgens Avalon methode

Op zaterdag 15 februari komt Angela Remie een leerzame clinic geven. Angela Remie is oprichter en eigenaar van Avalon’s Ruiterbegeleiding en ontwikkelaar van de Avalon Methodiek.

Kernbegrippen van deze trainingsmethode zijn: pure verbinding, zachtheid, verfijning, recht richten, horsemanship, verdieping en klassieke academische rijkunst.
Kijk voor meer info op
http://www.avalonsruiterbegeleiding.nl/

Laat snel weten of je interesse hebt door te mailen met evenementen@hyr.nl.

Doe mee met de DISNEY kür op muziek show!

Op zaterdag 1 februari 2020 staat de jaarlijkse kür op muziekshow weer gepland. Het thema deze keer is DISNEY. Een prachtig thema met zeer ruime muziekkeuze waar je je creativiteit kan laten gaan!

Anders dan andere jaren rijden de deelnemers een vrije kür zonder verplichte onderdelen. Je kunt je inschrijven als combinatie, tweetal of als groep. Meld je vóór 20 januari (liefst eerder natuurlijk) aan door te mailen naar evenementen@hyr.nl.
Er zal gereden worden in een 20x40m rijbaan, houd daar rekening mee! Zorg ervoor dat je proef niet langer duurt dan 5 minuten. Zowel HYR-leden als niet-leden kunnen zich inschrijven. Voor niet-leden bedraagt het inschrijfgeld €7,50 p.p. wanneer je een solo kür op muziek rijdt en €5 p.p. wanneer je je met meerdere personen tegelijkertijd inschrijft en jullie dus een gezamenlijke kür rijden (pas-de-deux, carrousel).

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij! Veel plezier met de voorbereidingen!