HYR Clubkampioenschap 2019

Elke jaar strijden de leden van de Hollandsche IJsselruiters om de felbegeerde titel Clubkampioen van onze vereniging. Afgelopen zaterdag was er een onderlinge competitie tussen de paarden en ponyruiters. Er werd gestreden om zowel een dressuur- als springkampioen 2019. Dit jaar werden de bekers en linten gesponsord door kaasboerderij de Spruithoeve uit Willeskop.

’s Ochtends gingen de eerste dressuurruiters van start waarbij Kyandro de spits afbeet met zijn nieuwe pony Marengo. In de klasse L2 gingen Stefanie, Annelies en Britt met elkaar de strijd aan. Britt werd met haar topper Igor daarbij 1ste. Bij de L1 pony’s ging Miralda trots met de grootste beker en oranje lint naar huis, Danique werd knap 2e . L1 paarden werd gewonnen door Ineke met haar Amigo. Rianne, Debra en Kelsey reden met hun paarden mooie punten in de klasse B, Debra won daarbij het oranje lint en beker. B-pony’s is gewonnen door Lynne die op maar een 1 punt verschil won van Bente. Femke en Fenna startte in de klasse BB, gewonnen door Fenna met haar pony Ebby. Wendy kwam met haar paard Eranthe aan start en boekte een prachtig resultaat en beker.

Na de pauze stonden de allerjongste ruiters van de vereniging klaar met hun pony. Nelleke, Mike, Babette en Madou lieten zich van hun allerbeste kant zien . Nelleke won met pony Jim het oranje lint en beker in klasse Bixie B1 en Madou met pony Bente in de klasse Bixie A.

’s Middags werd het springparcours gezamenlijk opgebouwd onder leiding van instructie Martine en Jury Tessel. 10 pony’s en paarden gingen de strijd met elkaar aan waarbij zij aangemoedigd werden door familie en vrienden. Bij de pony’s won met Donna-Fleur met DeLeijen’s Ziezo de grootste beker. Bij de paarden ging Annelies met Whisper met de winst aan de haal.

Einde van de dag werden de beste paard- en ponycombinaties gehuldigd. Zij mogen zich een jaar lang clubkampioen 2019 noemen. Britt Dekker Clubkampioen dressuur paarden. Donna-Fleur van Kats Clubkampioen dressuur en springen pony’s. Annelies Hoogenboom Clubkampioen springen paarden en Nelleke Hermsen Clubkampioen Bixie 2019.

Startlijst HYR Open Clubkampioenschap

Aanstaande zaterdag worden de HYR Open Clubkampioenschappen verreden. De definitieve startlijst is onderaan te downloaden. Check deze startlijst goed of je starttijden gewijzigd zijn! Mocht je je onverhoopt af moeten melden vernemen wij dit graag via wedstrijden@hyr.nl.

Afhankelijk van het weer wordt de wedstrijd in de binnenbaan verreden, losrijden in de buitenbaan. Bij mooi weer wordt de wedstrijd naar buiten verplaatst.

Per klasse van een discipline wordt er een klassement opgemaakt waarvan er een prijsuitreiking plaatsvindt. Niet-leden kunnen geen clubkampioen worden, maar doen wel mee in het klassement per klasse van de discipline. Degene met de hoogste dagscore in de betreffende discipline wordt gekroond tot clubkampioen. De prijsuitreiking van alle rubrieken en clubkampioenen vindt na afloop van de dag plaats in de kantine. Dit jaar kennen we de volgende clubkampioenen: springen pony’s, springen paarden, dressuur pony’s, dressuur paarden en bixie.

Betaling van het inschrijfgeld vindt plaats bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine, betaling dient plaats te vinden alvorens je gaat losrijden. Kosten per proef en/of parcours voor leden zijn €7,50,-, voor niet leden €10,-. Mocht je een box voor deze dag gehuurd hebben, bedraagt de boxhuur €5,- per dag.

De prijzen voor het clubkampioenschap worden ter beschikking gesteld door de Spruithoeve te Oudewater. Hartelijk dank!

We wensen alle deelnemers veel succes en vooral heel veel plezier!

 

STARTLIJST OPEN CLUBKAMPIOENSCHAP – definitief (versie 22-mei-2019)

Startlijst huurpony dressuurwedstrijd

Aanstaande zaterdag is er weer een huurpony dressuurwedstrijd bij de Hollandsche IJsselruiters. Er wordt al lekker vroeg gestart met het poetsen en invlechten van de pony’s, dus vanaf 8:00 uur is iedereen al van harte welkom om te komen helpen!

Om 9:00 uur zal er gestart worden met losrijden. De definitieve startlijst is hieronder te downloaden, dus daar kun je kijken hoe laat jij in de ring verwacht worden. Let op: het is heel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent om de pony van jouw voorganger over te nemen. Houd er ook rekening mee dat de starttijden altijd iets kunnen in- of uitlopen. Vertel dit ook aan al die supporters die naar jou komen kijken: kom op tijd!

DEFINITIEVE STARTLIJST HP WEDSTRIJD 11-MEI

Schrijf je in voor het Open Clubkampioenschap

Op 25 mei 2019 organiseren de evenementencommissie en de wedstrijdcommissie weer een clubkampioenschap! Tijdens dit clubkampioenschap worden de disciplines dressuur en springen verreden. Bij genoeg animo wordt er ook mennen vaardigheid en/of dressuur georganiseerd.

Per klasse van een discipline wordt er een klassement opgemaakt waarvan er een prijsuitreiking plaatsvindt. Niet-leden kunnen geen clubkampioen worden maar doen wel mee in het klassement per klasse en discipline. Er zal per discipline een pony en paard clubkampioen gehuldigd worden. Voor de Bixie-rubrieken zullen we een aparte clubkampioen kronen. De prijsuitreiking van de gehele dag en de clubkampioenen vindt na afloop van de dag plaats.

Opgeven kan door te mailen naar wedstrijden@hyr.nl onder vermelding van je naam, naam paard en de discipline en klasse waarin je wilt starten.
Zie hieronder voor welke rubrieken ingeschreven kan worden.

Dressuur
Er wordt één proef verreden. De dressuurproeven die worden verreden zijn:
Bixie AA: Bixie-1
Bixie A: Bixie-3
Bixie B1: Bixie-5
Klasse BB: 1
Klasse B: 3
Klasse L1: 6
Klasse L2: 11
Klasse M1: 15
Klasse M2: 19
Klasse Z1: 23
Klasse Z2: 27
Klasse ZZL: 31

Springen
Je springt één parcours. Voor het springen kan ingeschreven worden in de volgende hoogtes:
– 40 cm
– 60 cm
– 80 cm
– 100 cm
– 120 cm

Wil je een andere hoogte springen? Geen probleem, geef dat even door aan ons en we passen het parcours voor je aan. Je wordt beoordeeld op stijlpunten, ongeacht welke hoogte je springt, waarbij je springfouten meegenomen worden. Degene met het minst aantal strafpunten en de meeste stijlpunten zal worden gekroond tot clubkampioen. Mochten twee deelnemers hetzelfde puntentotaal bereiken, zal worden gekeken naar de tijd. Het protocol zal te zijner tijd hier op de website verschijnen.

Mennen
Bij genoeg animo wordt er ook een dressuur- en/of vaardigheidsparcours verreden voor de menleden. Menproef volgt nog.

Met vriendelijke groet,

De wedstrijd- en evenementencommissie van de Hollandsche IJsselruiters

Cavaletti training kan altijd!

Afgelopen zaterdag werd er een leuke clinic gegeven door Lammert Laseur. Veel ruiters hebben die dag nuttige tips gekregen over hoe je cavaletti’s kunt gebruiken in je dagelijkse (dressuur)training. Vijf groepen kwamen er in de baan, die ieder een uur lang instructie kregen van Lammert. Hoewel het voor sommigen nog een beetje spannend was, gingen alle combinaties uiteindelijk super over de balken heen.

De evenementencommissie kan terugkijken op een positieve en leuke clinic, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Bedankt voor jullie enthousiasme!

Startlijst clinic Cavaletti training door Lammert Laseur

Aanstaande zaterdag zal er een leuke clinic gegeven worden bij de Hollandsche IJsselruiters. Lammert Laseur zal dan een duidelijke uitleg geven hoe je cavaletti’s kunt gebruiken in de dressuurtraining.

In groepen van maximaal 4 zullen de deelnemers de tips direct in praktijk brengen. Zie hieronder de groepsindeling. Elke training duurt 1 uur.

9.30 – 10.30 uur | GROEP 1
Danique Spruit
Marielle van Zuilen
Mahlika Leerdam
Fleur Huckriede

10.30 – 11.30 uur | GROEP 2
Tamara Spruit
Marijn Hogeboom
Rianne Kasbergen
Robina de Jong

11.30 – 12.30 uur | GROEP 3
Jolande Boere
Toos Valk
Minke v.d Stok
Nelle Rog

12.30 – 13.00 uur | pauze

13.00 – 14.00 uur | GROEP 4
Valerie de Jong
Kimberley Slootjes
Simone Verkaik
Annelies Hoogeboom

14.00 – 15.00 uur | GROEP 5
Kyandro Jacobs
Sabrin van Wees
Maaike Blom

Wij wensen alle deelnemers en de toeschouwers een leuke en leerzame training toe. Tot zaterdag!

Startlijst HP springwedstrijd online

Na alle drukke activiteiten in maart, is het nu weer hoogste tijd voor onze huurponyleden om in actie te komen in de wedstrijdring! Aanstaande zaterdag is er een huurponyspringwedstrijd. Om 9.20 uur zal er door iedereen gestart worden met parcours lopen, dus zorg dat je op tijd bent! Om 9.40 uur begint het losrijden. Het is ook belangrijk dat je ruim op tijd klaar staat om de pony van je voorganger over te nemen. Onderaan dit bericht kun je de definitieve startlijst downloaden.

Vanaf 8.00 uur in de ochtend is iedereen al van harte welkom om te komen helpen met het schoonmaken en invlechten van de pony’s. De wedstrijddag eindigt om 14.45 uur met de prijsuitreiking.

Iedereen alvast veel succes en tot zaterdag!

STARTLIJST HP SPRINGWEDSTRIJD – versie 5-apr (definitief)

Clinic cavaletti training door Lammert Laseur

Op zaterdag 13 april organiseren we weer een leuke en leerzame clinic. Deze keer hebben we Lammert Laseur uitgenodigd en hij zal vertellen hoe je op een juiste manier cavaletti kunt gebruiken in de (dressuur)training van je pony of paard.

“De cavaletti opnemen in de dressuurtraining is in Duitsland heel gebruikelijk, het grote voorbeeld is Ingrid Klimke welke bijna dagelijks traint met cavaletti. Door het trainen van cavaletti worden paarden soepeler, buigzamer, actiever en krijg je een mooi ritme waarbij de paarden de gangen beter ontwikkelen.” (bron: lammertlaseur.nl)

Geef je snel op!

Het trainen met cavaletti zorgt dus voor dé perfecte afwisseling in je dagelijkse training. Iedereen kan zich opgeven voor deze clinic, zowel paard- als ponyruiters van alle niveaus. Aanmelden kan door te mailen naar evenementen@hyr.nl o.v.v. je naam en of je op paard of pony rijdt. Opgeven kan tot 30 maart a.s.. De kosten bedragen voor HYR-leden 25 euro per combinatie en voor niet-leden 27,50 euro per combinatie.

Let op: inschrijving is pas definitief na betaling via rekeningnummer NL02 RABO 0160 6757 66. Bij afmelding ná 30 maart blijft het volledige bedrag verschuldigd.

Vragen? Stel ze gerust via evenementen@hyr.nl.

Tot op 13 april?!

Eerste wedstrijd Junior IJsselruitercompetitie 2019

Afgelopen weken hebben de jeugdleden van de vereniging de Hollandsche IJsselruiters in Oudewater samen met onze instructie hard geoefend voor een van de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar, die van de Junior IJsselruitercompetitie 2019. In deze competitie kunnen de kinderen hun kwaliteiten laten zien op het gebied van dressuur, springen en vaardigheid. Zaterdag 2 februari was de eerste van de 4 wedstrijden, dressuur.

’s Morgens vroeg waren er al kinderen druk om alle pony’s van de vereniging klaar te maken voor de wedstrijd. Er werd gewassen, haren ingevlochten en zadels gepoetst.

Om 12 uur startte de eerste rubriek met de oudere kinderen. Mandy, Mahlika en Mariëlle waren aan elkaar gewaagd, waarbij Mariëlle met de 1e prijs ervandoor ging.

Onze toppony Nino ging ook in de volgende rubriek met Maaike Blom met een 1e prijs weer naar stal.

In Rubriek F4 won Danique Verheul met pony Moos de felbegeerde beker. Op de voet gevolgd door Lotus en Annabel die beide met hetzelfde aantal punten een 2e plaats scoorde. Rachel met pony Gaby was 3e.

Onze oudste pony van stal, Lovely, reed samen met Roos Slootweg in rubriek F3 naar een 1e plaats. Op de voet gevolgd door Benthe 2e en Yara 3e.

Stallieveling pony Zahra liet zich van haar allerbeste kant zien en werd samen met Lizette Francken 1e in de rubriek F2. Sanne en Passie werden knap 2e en Laura met bonte pony Gaby 3e.

De allerjongste kinderen in de rubriek F1 begeleid door instructie en aangemoedigd door hun ouders reden daarna hun proef. Desi van Dam (zie foto bovenaan met de pony Ringo) en Aiby van de Meer behaalde een gedeelde 1e plaats. Mandy en Nylah een gedeelde 2e en Andie met pony Ringo, alias Snorrie, werden knap 3e .

Aan het einde van de wedstrijddag kwamen de kinderen met een eigen pony in de ring. Zeven jeugdleden van de Hollandsche IJsselruiters hadden zich hiervoor opgegeven om alvast te oefenen voor de officiële KNHS wedstrijden. Fenna, Loraine en Babette gefeliciteerd met jullie 1e plaatsen.

Na de prijsuitreiking en het applaus voor alle vrijwilligers in een overvolle kantine gingen alle 32 kinderen met blije gezichtjes naar huis. Zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in deze Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Tot op onze volgende wedstrijd op 6 april!

HYR Huurponycommissie Oudewater

Sanne van de Vegt op Ringo, Rachel Gelderblom op Gaby en Sanne Gelderblom op Patsy

Huurpony dressuurwedstrijd – startlijst online

Aanstaande zaterdag is de eer aan onze huurponyleden om de eerste dressuurwedstrijd van 2019 bij de Hollandsche IJsselruiters te rijden.

Om 11.30 uur begint het losrijden. Vanaf 9.00 uur is iedereen meer dan welkom om te komen helpen om de pony’s extra goed te poetsen en in te vlechten. De definitieve startlijst is onderaan dit bericht te downloaden. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn om je pony van je voorganger over te nemen.

12.00 uur – rubriek F11
12.22 uur – rubriek F5
12.37 uur – rubriek F4

13.30 uur – rubriek F3
14.15 uur – rubriek F2
14.50 uur – rubriek F1
15.40 uur – oefenrubriek eigen pony’s

17.00 uur – prijsuitreiking

Houd er rekening mee dat het programma altijd iets kan in of uitlopen. Laat je supporters dus ook weten dat ze op tijd aanwezig moeten zijn om niets te hoeven missen!

Alle deelnemers alvast heel veel succes en tot zaterdag!

STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD (versie 1 februari 2019)