Clinic door Angela Remie volgens Avalon methode

Op zaterdag 15 februari komt Angela Remie een leerzame clinic geven. Angela Remie is oprichter en eigenaar van Avalon’s Ruiterbegeleiding en ontwikkelaar van de Avalon Methodiek.

Kernbegrippen van deze trainingsmethode zijn: pure verbinding, zachtheid, verfijning, recht richten, horsemanship, verdieping en klassieke academische rijkunst.
Kijk voor meer info op
http://www.avalonsruiterbegeleiding.nl/

Laat snel weten of je interesse hebt door te mailen met evenementen@hyr.nl.

Doe mee met de DISNEY kür op muziek show!

Op zaterdag 1 februari 2020 staat de jaarlijkse kür op muziekshow weer gepland. Het thema deze keer is DISNEY. Een prachtig thema met zeer ruime muziekkeuze waar je je creativiteit kan laten gaan!

Anders dan andere jaren rijden de deelnemers een vrije kür zonder verplichte onderdelen. Je kunt je inschrijven als combinatie, tweetal of als groep. Meld je vóór 20 januari (liefst eerder natuurlijk) aan door te mailen naar evenementen@hyr.nl.
Er zal gereden worden in een 20x40m rijbaan, houd daar rekening mee! Zorg ervoor dat je proef niet langer duurt dan 5 minuten. Zowel HYR-leden als niet-leden kunnen zich inschrijven. Voor niet-leden bedraagt het inschrijfgeld €7,50 p.p. wanneer je een solo kür op muziek rijdt en €5 p.p. wanneer je je met meerdere personen tegelijkertijd inschrijft en jullie dus een gezamenlijke kür rijden (pas-de-deux, carrousel).

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij! Veel plezier met de voorbereidingen!

 

Springclinic gaat niet door

Vanwege te weinig aanmeldingen zal de springclinic van 21 december niet door gaan.

Nieuwjaarsbingo op 18 januari!

Het begint inmiddels een traditie te worden: de Nieuwjaarsbingo bij de Hollandsche IJsselruiters! We weten het… het is pas november, maar onze evenementen commissie heeft alvast een datum geprikt. Op zaterdagavond 18 januari a.s. organiseren we een gezellige nieuwjaarsbingo met zonder twijfel weer fantastische prijzen.
Zet de datum alvast in je agenda!
Voor leden is deelname gratis en aan niet-leden wordt een klein bedrag van €5 gevraagd.
Er zijn leuke prijzen te winnen en het eerste drankje en de hapjes zijn inbegrepen.

Geef je op voor de dressuurclinic van Evert de Jong

Op zaterdag 26 oktober organiseren de Hollandsche IJsselruiters een leuke en leerzame clinic door meervoudig Grand Prix-ruiter en zeer ervaren trainer Evert de Jong. Geef je snel op door te mailen naar evenementen@hyr.nl onder vermelding van je naam, paard/pony en de klasse waarin je momenteel uitkomt. De kosten bedragen 45 euro voor HYR-leden en 47,50 euro voor niet-leden. Inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige inschrijfgeld via NL02 RABO 0160 6757 66 (t.n.v. Hollandsche IJsselruiters).

De clinic is voor iedereen, dus ongeacht welk niveau je rijdt: net beginnend met jong paard, subtop of wellicht al zware tour, het maakt niet uit!

Tot op 26 oktober!

HYR Manegedag: Kom je ook?

Op zaterdag 5 oktober organiseert onze vereniging van 13.00 tot 17.00 uur de HYR Manegedag. Tegelijkertijd is er ook een open dag bij onze buren: Dierenkliniek Benschop Oudewater. Oftewel, een superleuke gelegenheid om een kijkje te komen nemen bij zowel onze manege als de naastgelegen dierenkliniek.

Uiteraard kun je op onze open dag kennis komen maken met het paardrijden door een ritje te maken op een van onze huurpony’s. Verder zijn er die dag allerlei leuke dingen te doen en te zien, zoals een mini-boerenmarkt, een springkussen, kleurwedstrijd, prijsvraag en nog veel meer. Ook zijn er die dag interessante demonstraties van een gebitsverzorger, hoefsmid, hondentrainer en dierenfysiotherapeut.

Voor de kleintjes is er ook veel leuks te beleven en te zien. Naast het ponyrijden en springkussen natuurlijk! Leuk om te vermelden is dat je je eigen unicorn kunt knutselen (in samenwerking met ES&ZO).

Toegang voor deze dag is uiteraard GRATIS.

We hebben er zin in. Kom je ook gezellig?

HYR indoorseizoen 2019-2020

Hoewel we de komende week waarschijnlijk nog wel even kunnen genieten van mooi weer, gaat toch het indoorseizoen bijna weer van start. Er zullen weer een vijftal KNHS indoor dressuurwedstrijden bij de Hollandsche IJsselruiters georganiseerd worden. Check de pagina Wedstrijden op deze website voor de data en de inschrijfinformatie.

Doe mee met onze spelletjesdag: Enjoy the ride!

Op zaterdag 13 juli organiseert de evenementencommissie speciaal voor alle huurpony kinderen een spelletjesdag: Enjoy the ride.

Per huurpony zullen er groepjes worden gemaakt. Met dit groepje ga je diverse spelletjes doen op het terrein, zoals bijvoorbeeld ‘pimp je pony’, ringsteken, vaardigheidsparcours, koek happen, pony voetbal, stokpaardje, enz.

Opgeven kan via het inschrijfformulier op het prikbord. Kosten bedragen € 5,- inclusief limonade en vers gebakken pannenkoeken.

Tevens wordt op die dag ook de Junior IJsselruiterkampioenen dressuur en springen bekend gemaakt en gehuldigd.