Eerste wedstrijd Junior IJsselruitercompetitie 2019

Afgelopen weken hebben de jeugdleden van de vereniging de Hollandsche IJsselruiters in Oudewater samen met onze instructie hard geoefend voor een van de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar, die van de Junior IJsselruitercompetitie 2019. In deze competitie kunnen de kinderen hun kwaliteiten laten zien op het gebied van dressuur, springen en vaardigheid. Zaterdag 2 februari was de eerste van de 4 wedstrijden, dressuur.

’s Morgens vroeg waren er al kinderen druk om alle pony’s van de vereniging klaar te maken voor de wedstrijd. Er werd gewassen, haren ingevlochten en zadels gepoetst.

Om 12 uur startte de eerste rubriek met de oudere kinderen. Mandy, Mahlika en Mariëlle waren aan elkaar gewaagd, waarbij Mariëlle met de 1e prijs ervandoor ging.

Onze toppony Nino ging ook in de volgende rubriek met Maaike Blom met een 1e prijs weer naar stal.

In Rubriek F4 won Danique Verheul met pony Moos de felbegeerde beker. Op de voet gevolgd door Lotus en Annabel die beide met hetzelfde aantal punten een 2e plaats scoorde. Rachel met pony Gaby was 3e.

Onze oudste pony van stal, Lovely, reed samen met Roos Slootweg in rubriek F3 naar een 1e plaats. Op de voet gevolgd door Benthe 2e en Yara 3e.

Stallieveling pony Zahra liet zich van haar allerbeste kant zien en werd samen met Lizette Francken 1e in de rubriek F2. Sanne en Passie werden knap 2e en Laura met bonte pony Gaby 3e.

De allerjongste kinderen in de rubriek F1 begeleid door instructie en aangemoedigd door hun ouders reden daarna hun proef. Desi van Dam (zie foto bovenaan met de pony Ringo) en Aiby van de Meer behaalde een gedeelde 1e plaats. Mandy en Nylah een gedeelde 2e en Andie met pony Ringo, alias Snorrie, werden knap 3e .

Aan het einde van de wedstrijddag kwamen de kinderen met een eigen pony in de ring. Zeven jeugdleden van de Hollandsche IJsselruiters hadden zich hiervoor opgegeven om alvast te oefenen voor de officiële KNHS wedstrijden. Fenna, Loraine en Babette gefeliciteerd met jullie 1e plaatsen.

Na de prijsuitreiking en het applaus voor alle vrijwilligers in een overvolle kantine gingen alle 32 kinderen met blije gezichtjes naar huis. Zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in deze Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Tot op onze volgende wedstrijd op 6 april!

HYR Huurponycommissie Oudewater

Sanne van de Vegt op Ringo, Rachel Gelderblom op Gaby en Sanne Gelderblom op Patsy

Huurpony dressuurwedstrijd – startlijst online

Aanstaande zaterdag is de eer aan onze huurponyleden om de eerste dressuurwedstrijd van 2019 bij de Hollandsche IJsselruiters te rijden.

Om 11.30 uur begint het losrijden. Vanaf 9.00 uur is iedereen meer dan welkom om te komen helpen om de pony’s extra goed te poetsen en in te vlechten. De definitieve startlijst is onderaan dit bericht te downloaden. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn om je pony van je voorganger over te nemen.

12.00 uur – rubriek F11
12.22 uur – rubriek F5
12.37 uur – rubriek F4

13.30 uur – rubriek F3
14.15 uur – rubriek F2
14.50 uur – rubriek F1
15.40 uur – oefenrubriek eigen pony’s

17.00 uur – prijsuitreiking

Houd er rekening mee dat het programma altijd iets kan in of uitlopen. Laat je supporters dus ook weten dat ze op tijd aanwezig moeten zijn om niets te hoeven missen!

Alle deelnemers alvast heel veel succes en tot zaterdag!

STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD (versie 1 februari 2019)

Kom je naar onze gezellige nieuwjaarsbingo?

Op vrijdagavond 18 januari a.s. organiseert de Evenementencommissie van de Hollandsche IJsselruiters weer een gezellige nieuwjaarsbingo in de kantine van de HYR. Onder het genot van een lekker hapje en drankje is dit gelijk een goede gelegenheid om elkaar een mooi 2019 te wensen.
Kom je ook gezellig? Laat dit even weten via evenementen@hyr.nl (graag vòòr 16 januari).
Voor leden is deelname gratis en aan niet-leden wordt een klein bedrag van €5 gevraagd.
Er zijn leuke prijzen te winnen en het eerste drankje en de hapjes zijn inbegrepen.

Clinic Lynne Maas – startlijst online

Komend weekend, op zaterdag 3 november, zal er een clinic worden gegeven door dressuuramazone Lynne Maas. De startlijst is onderaan dit bericht te downloaden. Iedere deelnemer wordt op tijd verwacht en krijgt na afloop 1 consumptiebon.

Mocht je je onverhoopt af moeten melden dan vernemen wij dit graag per e-mail via evenementen@hyr.nl. De sluitingsdatum is echter verstreken. Kosteloos afmelden is daarom niet meer mogelijk.

Ook wanneer je zelf niet deelneemt, is het natuurlijk leuk en leerzaam om even te komen kijken. Tot zaterdag!

 

Startlijst clinic Lynne Maas

HYR MANEGEDAG – 10 november open dag

Op zaterdag 10 november a.s. vindt er een manegedag bij de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater plaats. Er is die dag van alles te doen bij onze vereniging. Kom je ook gezellig?

Kür op muziek wedstrijd 2018: Schrijf je in!

Het is inmiddels een jaarlijks terugkomende traditie: de kür op muziekwedstrijd! Op zaterdag 8 december a.s. organiseert de evenementen commissie wederom een wedstrijd waarin iedereen kan ervaren hoe het is om een kür op muziek te rijden. Lijkt het je leuk om een keer een proef te rijden op mooie muziek of misschien zelfs jouw favoriete muziek? Dat kan! Iedereen mag zich inschrijven, ongeacht op welk niveau je rijdt. Voor eigen leden is deelname gratis. De kosten voor niet-leden bedragen €5 per persoon per proef.

Je kunt jezelf individueel of als tweetal (pas de deux) inschrijven of als groep. De individuele deelnemers en tweetallen zullen beoordeeld worden volgens het protocol behorend bij de klasse die je rijdt. Hierin staan de verplichte onderdelen die je moet laten zien en hoe het artistieke deel beoordeeld zal worden. De protocollen zijn hieronder te downloaden.
Ook kun je je inschrijven als groep (3 of meer personen). Groepen rijden een vrije kür en zullen beoordeeld worden op de originaliteit van de proef, de moeilijkheidsgraad en de originaliteit qua uitstraling. Dus leef je uit met de aankleding van jou en je paard/pony!

De duur van de proeven moet liggen tussen 4.30 en 5 minuten. LET OP: de proeven zullen verreden worden in een 20x40m rijbaan. Uiteraard mag je zelf bepalen op welke muziek je rijdt.

Inschrijven?
Meld jezelf vóór 26 november a.s. aan door te mailen naar evenementen@hyr.nl. Vermeld daarbij met hoeveel personen je de kür op muziek wilt rijden, op welk niveau (B zonder galop, B, L, M, Z1, Z2 paard, Z2 pony) en welk thema je gekozen hebt.

Aanlevering muziek
Het aanleveren van de muziek is dit jaar iets anders dan voorheen. De digitale muziekbestanden kun je mailen naar evenementen@hyr.nl. Doe dit uiterlijk op 7 december (1 dag van tevoren), zodat we alle muziek kunnen testen en de bestanden in de goede volgorde kunnen zetten.

Tot slot willen we jullie ook nog melden dat we weer een speciale pauze-act hebben geregeld: stoeterij Saeland zal een speciaal optreden verzorgen met hun prachtige IJslandse paarden.

We gaan er vanuit dat deze avond weer een groot succes wordt dankzij jullie enthousiaste deelname. Laten we er weer een gezellige en swingende avond van maken. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust via evenementen@hyr.nl. Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij! Leef je uit en heel veel succes en plezier bij de voorbereidingen.

Evenementencommissie HYR


DOWNLOAD HIER DE PROEVEN/PROTOCOLLEN PER KLASSE:

kür op muziek – klasse B zonder galop

kür op muziek – klasse B met galop

kür op muziek – klasse L

kür op muziek – klasse M

kür op muziek – klasse Z1

kür op muziek – klasse Z2 paard

kür op muziek – klasse Z2 pony

Schrijf je in voor dressuurclinic van Lynne Maas

Zaterdag 3 november 2018 organiseert de Evenementen Commissie van de Hollandsche IJsselruiters een dressuurclinic die wordt gegeven door niemand minder dan Lynne Maas. Dit is je kans om gedurende 45 minuten tips te ontvangen van deze topamazone, waarbij slechts 2 combinaties tegelijk in de rijbaan zullen rijden. Grijp deze kans en schrijf je snel in! De clinic is opengesteld voor zowel HYR-leden als niet-leden en voor alle niveaus. Uiteraard zal bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden worden om combinaties van vergelijkbaar niveau bij elkaar te laten rijden.

Aanmelden kan door te mailen naar evenementen@hyr.nl onder vermelding van je naam, of je met paard of pony rijdt en in welke klasse je momenteel uitkomt. De kosten voor HYR-leden bedragen €47.50 per combinatie en voor niet-leden €50 per combinatie. Je inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige bedrag via NL02 RABO 0160 6757 66 (t.n.v. Hollandsche IJsselruiters). De inschrijving sluit op 20 oktober a.s. en bij afmelding na sluitingstijd blijft het volledige inschrijfgeld verschuldigd.

Lynne Maas

Al vanaf haar ponytijd is Lynne Maas een succesvol dressuuramazone. Zij bracht inmiddels al veel paarden uit op hoog niveau en met het paard Zamora kwam zij voor het eerst uit in de Grand Prix. Momenteel scoort zij hoog met de Jazz-nakomeling Electra. Na een succesvolle periode in de Lichte Tour, waarin ze vorig jaar ook Nederlands kampioen werd, heeft ze met dit paard nu de overstap gemaakt naar de Intermédiare II. Vorige maand werd hun debuut op dit niveau direct beloond met fantastische punten en de overwinning. Een ander paard waarmee Lynne de laatste tijd hoge ogen gooit in de Prix St. George (Lichte Tour), is de achtjarige merrie Fantastique. We hopen dat Lynne deze (en andere) zeer getalenteerde paarden door kan blijven trainen waardoor we haar in de nabije toekomst wellicht weer op het allerhoogste niveau, in de Grand Prix, in actie zien.

 

HYR Ruiterkamp 2018

Het is weer zo ver… We gaan dit jaar weer op kamp! En wel van vrijdag 21 september tot en met zondag 23 september 2018 naar Manege de Boschhoeve te Soerendonk.

Het programma zit vol met leuke activiteiten voor jong en oud. Voorop staat natuurlijk het paardrijden (over de heide, door het bos, een avondrit, voltige, clinic carrousel rijden met de gehele groep, pimp je pony en zelfs weer zwemmen met de pony’s/paarden) maar er is ook een dropping, kampvuur, pannenkoekenrit en een barbecue.

Er zijn genoeg pony’s/paarden te huur maar je kunt natuurlijk ook je eigen paard/pony meenemen.

Op 28 augustus 2018 om 19.30u wordt er een informatieavond gehouden in de kantine van de HYR.

Het vervoer dient zelf geregeld te worden. Als hier problemen mee zijn, kan dit worden opgelost tijdens de informatieavond.

Wil je gezellig mee maar wil je liever niet paardrijden? Geen probleem!

Wil je wel mee maar niet alleen? Geef gerust een vriendje/vriendinnetje op!

Je kunt je opgeven door het inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar evenementen@hyr.nl. Het inschrijfformulier is hieronder te downloaden.

BELANGRIJK:

  • Je aanmelding is pas definitief wanneer betaling is voldaan vòòr 29 juni 2018 via rekeningnr. NL02RABO0160675766 t.n.v. de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater.
  • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. VOL=VOL
  • Er wordt hiervoor geselecteerd op:
    • 1) rijdend lid
    • 2) niet rijdend lid
    • 3) niet leden.
  • Mocht je niet mee kunnen in verband met teveel aanmeldingen, dan wordt er contact met je opgenomen en zal het bedrag terug worden gestort.

Bij kinderen die zich opgeven voor het kamp en willen paardrijden, zal in overleg met de instructie worden bepaald of hij/zij over voldoende rijvaardigheden beschikt om veilig aan dit kamp deel te nemen.

Annuleringen zijn alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk na overleg met de Evenementencommissie.

Bij vragen kun je terecht bij de Evenementencommissie via evenementen@hyr.nl. Overige contactgegevens zijn te vinden op het inschrijfformulier.

Met vriendelijke groet,
Evenementen commissie HYR

Inschrijfformulier HYR Ruiterkamp 2018

Alle prijzen zijn inclusief overnachtingen en alle maaltijden.
RUITERKAMP (INCL. OVERNACHTINGEN EN MAALTIJDEN) HYR-LID NIET HYR-LID
Zonder paardrijden 80 euro p.p. 85 euro p.p.
Met eigen paard/pony
(incl. stalling en ruwvoer, excl. krachtvoer)
135 euro p.p. 145 euro p.p.
Met huur van paard/pony 135 euro p.p. 145 euro p.p

Gezellige en zonovergoten HYR barbecue

Op zaterdag 7 juli werd de jaarlijkse barbecue georganiseerd door de Evenementen commissie van de Hollandsche IJsselruiters. Direct na de prijsuitreiking van laatste huurpony wedstrijd van dit seizoen werd de barbecue aangestoken. Het weer werkte enorm mee. Het was genieten met hoge temperaturen en een heerlijke zonnetje.
Er waren 35 leden aanwezig om samen gezellig te eten, te kletsen en te lachen. En dat laatste werd zeker gedaan! Het was heel gezellig, het eten was heerlijk en de muziek was top. Kortom, de organisatie was super!
Dit was zeker weer voor herhaling vatbaar, dus volgend jaar zal er zeker weer een barbecue georganiseerd worden. Ben jij er ook bij dan? 
Iedereen die aanwezig bij deze barbecue, bedankt voor de gezellige avond! Een hele fijne zomer toegewenst en voor eenieder die nog op vakantie gaat: prettige vakantie!