Na weken van oefenen was het eindelijk zover: op zaterdag 10 september 2022 vond de (foute) kür op muziek plaats. Uitgedost in de mooiste outfits reden 10 groepen op de klanken van de door hen uitgezochte foute muziek een proef.

Het spits werd afgebeten door Sabine Demmer, Resa Danen en Nouk onder leiding van Mirella als ‘de boertjes’. Oog voor elk detail reden zij gekleed in overall en op de muziek van Jan Biggel een mooie kür. Zelfs de omgekeerde vlag en protestbord ontbraken niet.

Net zo onverschrokken als de kleine gele wezens uit de film Despicable Me 2 zette Babette Boere met de nog jonge pony C-tje als ware Minion haar allerbeste beentje voor.

Thea en Petra Reuten gingen voor Goud. Gekleed in gouden lange rokken stuurde zij hun Haflingers vakkundig de ring rond.

De zusjes Maaike en Laura Blom hadden hun paarden uitgedost in het rood en op de klanken van Marco Borsato’s ‘Rood’ reden zij hun proef. De rode outfit werd vervolgens omgewisseld naar een roze. Met maar 2 keer oefenen reden de 4 Pink Panthers (Annemarie, Merel, Kim en Maaike) foutloos rond.

Speciaal voor in de pauze lieten Suzanne Maasman en Sjors op hoog niveau hun kunsten zien, onder luid applaus van het muziek deed Sjors er nog een schepje bovenop.

Danique Vermeulen had nog een laatste wens voordat haar paard naar zijn nieuwe eigenaar vertrok: een kür op muziek rijden. En zo geschiedde, verkleed in het zilver en het paard uitgedost met glitters zette Danique een hele mooie kür neer.

Sacha besloot haar paard op stal te laten en met haar hondje Miley dansend op eigen benen de kür af te leggen. Verkleed als Nala, Lilo en Stitch legden zij op Hawaiaanse muziek een parcours af.

De grootste groep van de dag betrof Ranch4 uit Polsbroek. 8 stoere meiden met 8 stoere pony’s, in de regenboogkleuren met een erg leuke compilatie van regenboogmuziek.

Kortom een super leuke zonnige dag met enthousiaste mensen. Thea en Petra gingen voor Goud en namen dat ook mee naar huis: zij reden de meest harmonieuze en originele kür gingen met de grote wisselbeker naar huis. Op een kleine achterstand volgde Ranch4 op de tweede plek. Sabine, Resa en Nouk volgden op de derde plaats. Tot volgend jaar?

(meer foto’s zijn te vinden op onze Facebook-pagina)