Nieuwe springinstructrie is gevonden!

De zoektocht naar nieuwe springinstructie is een thuiswedstrijd geworden, want HYR-lid Marlies Oostendorp maakt voor ons een uitzondering om weer springlessen te gaan geven. Met haar kennis en ervaring kan zij de beginners het springen aanleren, de recreatieve ruiters afwisseling en plezier laten ervaren en met de gevorderden de puntjes op de i zetten.

Als 6-jarig meisje is Marlies (‘84) begonnen op de huurpony’s van de HYR. Na een jaar kwam haar eerste eigen pony en in haar ponytijd reed zij voornamelijk dressuur. Met pony Excellent kwam zij uit in het L-springen en Z2-dressuur, waarbij ze tevens EK-selecties en verschillende Rabobank-talententrainingen heeft gevolgd.

Maar haar vader fokte springpaarden, dus het eerste paard heeft zij nog opgeleid tot Z-springen én Z-dressuur. Maar vervolgens werden de merries voornamelijk in de springsport uitgebracht. Alles deed zij zelf, van het zadelmak maken tot het opleiden naar het ZZ-springen. Met de komst van de goedgekeurde hengst Power volgde er een internationaal springavontuur (1.40m). En verscheen Marlies elk weekend met 5 paarden in springring. In de tussentijd behaalde zij tevens haar ORUN-papieren en gaf zij veel instructie.

Inmiddels ligt deze sportcarrière achter haar en richt zij zich samen met haar vader op de fokkerij. Met als doel om net als haar vader internationale springpaarden te mogen fokken en haar eigen fokproducten hobbymatig op te leiden tot het Sport-predikaat Springen (Z).

Enthousiast reageerde zij toen wij haar benaderden om weer springles te gaan geven. En ze heeft er super veel zin in om haar kennis aan jullie over te dragen. Waarbij zij het het allerbelangrijkste vindt dat je er plezier in hebt en met een glimlach afstapt, ongeacht welk niveau of discipline waarin je actief bent.

Heb jij ook zin om mee te springen? Kom dan eens kijken op dinsdagavond van 18:30-20:30u of meld je via Minke aan voor een proefles (06-13037193).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie