Corona protocol – per 15 december 2020

Zoals aangekondigd door het kabinet, is Nederland op slot voor de komende vijf weken. Met ingang van 15 december 2020 zijn daarom onderstaande maatregelen van kracht op onze gehele accommodatie (bron: KNHS.nl):

 1. Paardrijden in de buitenrijbaan is toegestaan: voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen op 1,5 meter afstand.
 2. Er mogen geen groepslessen gegeven worden aan volwassenen. Ook niet in de buitenlucht. Privélessen zijn wel toegestaan. Groepslessen voor jeugd t/m 17 jaar zijn buiten.
 3. Vrij rijden in de binnenrijbaan is toegestaan (hiervoor hebben we toestemming van de gemeente). Ook hier geldt: maximaal 2 volwassenen in de rijbaan (géén les).
 4. Er worden geen wedstrijden verreden (vanaf 17 december geldt een uitzondering voor topsportcompetities). Jeugd t/m 17 jaar mag onderlinge wedstrijden rijden.
 5. Buitenritten zijn toegestaan. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van twee personen. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan.
 6. Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen in groepen buiten blijven paardrijden, buitenritten maken en lessen in een buitenrijbaan.
 7. Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen.
 8. Paardensportactiviteiten (bijvoorbeeld voor trainingsdoeleinden, zoals oefenspringen, oefendressuur en meetmomenten) zijn niet toegestaan.
 9. Paardensportaccommodaties blijven open voor de noodzakelijke verzorging van de paarden. De paarden mogen gereden worden in de buitenrijbaan onder bovenstaande voorwaarden.
 10. Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen. Voor noodzakelijke ondersteuning of hulp bij bijvoorbeeld het opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt.
 11. Sportkantines, horeca, kleedkamers en douches op sportaccommodaties zijn gesloten.
 12. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes.
 13. Reisbewegingen moeten zo veel mogelijk worden beperkt.

BELANGRIJK:

Geef op online lesrooster aan wanneer je gaat rijden. Maximaal 1 dag van te voren aangeven op het lesrooster, dus niet eerder!

Dit geldt sowieso voor volwassenen. Jeugdleden mogen ook op het lesrooster aangeven wanneer ze komen rijden, maar dat is niet verplicht.

Tot slot:

Dit protocol is ingegaan op 15 december 2020 en duurt tot en met 19 januari 2021. Zodra er wijzigingen (en laten we hopen versoepeling) afgekondigd worden, zullen wij dit protocol aanpassen en jullie hiervan op de hoogte brengen.

Wij doen een dringend beroep op iedereen zich te houden aan alle voorwaarden die in dit protocol zijn opgesteld. Dit is echt van levensbelang voor jezelf én voor anderen.

 

Bestuur Paardensportvereniging de Hollandsche IJsselruiters

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie