Nieuwe proefjes tijdens huurponywedstrijd dressuur

Afgelopen zaterdag heeft de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaatsgevonden bij de Hollandse IJsselruiters met maar liefst 25 deelnemers op de startlijst! Dit jaar is gestart met een nieuwe opzet; er werden de zogenoemde F proeven, behorend bij FNRS- wedstrijden, en beoordeeld door een jury. Er werd in vijf verschillende klasses gestart; F1-F2-F3-F5 en F6. Wanneer je 210 punten of meer scoort krijg je promotiepunt. Net als op de ‘echte’ dressuurwedstrijden dus!

De meeste ervaren huurponyleden mochten het spits afbijten in de klasse F6 en dat begon gelijk pittig! Fleur Huckriede moest helaas vroegtijdig haar proeven beëindigen maar won wel de prijs voor doorzettingsvermogen. Mahlika Leeman met de pony Moos behaalde de eerste prijs met 222 punten. Tweede werd Mandy Steenkamer met 219 punten en derde werden Loraine van der Kleij en Kim van Dijken. Beiden reden hun proefje op de pony Nino en behaalden een gelijke score van 217 punten.

In de klasse F5 werd Anne Baauw met Moos eerste, zij behaalde 219 punten. Sabrina van Wees behaalde met Samanka 211 punten een mocht daarmee de tweede prijs in ontvangst nemen. Aniek de Jong completeerde het podium; zij behaalde met Gaby 203 punten.

Het programma vervolgde met de klasse F3. Hierin behaalde Nora Moolenaar met Moos de hoogste punten (230 punten) en werd daarmee eerste. De tweede prijs was voor Noa Verdouw met Lovely (227 punten) en derde werd Tessa Mulder met Gaby met 226 punten.

Annabel Langenberg met Lovely zij behaalde 237 punten in de klasse F2 en schreef hiermee deze rubriek op haar naam. De tweede prijs was er voor Rachel Gelderblom met Samanka met 230 punten op de voet gevolgd door Lotus Dijkstra met met Moos. Zij behaalde 229 punten en werden dus derde.

De jongste en daardoor ook minst ervaren kinderen reden in de klasse F1. Ook in deze beginnersklasse werden mooie proeven gereden! De hoogste score was er voor Jaimy Vonk met Zahra. Zij behaalde 233 punten en verdiende hiermee de eerste prijs. Emma Smeels op Lovely (229 punten) en Kyandro Jacobs op Zahra (220 punten) werden respectievelijk tweede en derde.

Het was duidelijk dat er goed was geoefend tijdens de lessen. Er werden erg nette proefjes gereden en bijna alle deelnemers hebben een promotiepunt gehaald! Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie mooie scores! Wellicht zien we jullie op de volgende wedstrijden; op 7 april a.s. gaan we springen en 12 mei volgt er weer een dressuurwedstrijd. Tot dan!

De deelnemers van de huurponywedstrijd met trotse instructrices Marijke, Mylène en Jolanda.

 

Huurponywedstrijd dressuur – startlijst online!

Aanstaande zaterdag vindt de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaats. Er zullen dit seizoen in totaal vijf wedstrijden verreden worden in de zogenoemde Junior IJsselruitercompetitie: 3 dressuurwedstrijden en 2 springwedstrijden.

Er is de afgelopen tijd goed geoefend met de nieuwe dressuurproefjes. De opzet is namelijk net iets anders dan voorgaande jaren. We zullen gebruik maken van de F-proeven behorend bij FNRS-wedstrijden. Wanneer deze nieuwe opzet als positief ervaren wordt, zullen onze huurponyleden in de toekomst wellicht een persoonlijk ruiterpaspoort ontvangen waarin de verrichtingen op de wedstrijden exact wordt bijgehouden. Zover is het nu nog niet! Wel zullen de officiële proefjes door onze huurponykids gereden worden en door een jury beoordeeld.

Een spannende dag dus zaterdag! De definitieve startlijst is hieronder te downloaden. Er zijn een paar kleine wijzigingen ten opzichte van de voorlopige lijst. Veel succes iedereen en tot zaterdag!

DEFINITIEVE STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD

 

Junior IJsselruitercompetitie 2018

De Hollandsche IJsselruiters wenst u allereerst het allerbeste voor het nieuwe jaar. Laten we met elkaar van 2018 een gezellig, succesvol, sportief en leuk jaar maken!

Het jaar is dan nog maar net begonnen, maar de afgelopen tijd is de huurponycommissie ook alweer volop bezig geweest met de planning voor het komende seizoen. In 2018 zullen er uiteraard ook weer een aantal wedstrijden georganiseerd worden voor onze huurponyleden. Net als vorig jaar zullen er een drietal dressuurwedstrijden zijn, maar is er ook de mogelijkheid mee te doen aan springwedstrijden.

Zoals vermeld in onze laatste nieuwsbrief zal het zogenoemde ‘Ruiterpaspoort’ ingevoerd gaan worden. Hierbij hoort een proevenboekje met proeven op verschillende niveaus. Wanneer de jury op de wedstrijd je dressuurproef met voldoende punten heeft beoordeeld, mag je een niveau hoger. Dit wordt dan afgestempeld in het paspoort en wordt dan ook echt geregistreerd. Net als bij de ‘echte’ KNHS-wedstrijden. Het gaat nog om een experiment, dus de komende wedstrijden zijn vooral om te kijken of iedereen het leuk vindt. Je krijgt dit jaar dus nog niet echt een persoonlijk ruiterpaspoort en je punten zullen nog niet worden geregistreerd.

Uiteraard zullen de proefjes weer geoefend worden in de lessen. Vraag je instructie voor meer info en de mogelijkheden. Ze kunnen je er alles over vertellen!

Schrijf de volgende data alvast op in je agenda:

27 januari 2018 (dressuur)

7 april 2018 (springen)

12 mei 2018 (dressuur)

9 juni 2018 (springen)

7 juli 2018 (dressuur) – met feestelijke afsluiting!

Inschrijven kan via de inschrijflijsten op het prikbord. Kosten bedragen €5 per wedstrijd. Voor vragen kun je terecht bij je instructie of huurpony@hyr.nl.

Tot op onze huurponywedstrijden!

Een koud laatste HYR wedstrijdweekend van 2017

Afgelopen weekend werd weer een indoor dressuurwedstrijd verreden bij de Hollandsche IJsselruiters. Dit laatste HYR-wedstrijdweekend in 2017 was koud, maar daardoor niet minder succesvol voor onze eigen leden. Marije Spaan en Demi Laudabilis wonnen met 205,5 en 200,5 punten de klasse M2 paarden. Ze werden op de hielen gezeten door Pam Lissenburg, die met Rudmer D 198,5 en 202,5 punten tweede werd.

In de klasse M1 paarden was er in de eerste proef een gedeelde eerste plek voor Robina de Jong met 191,5 punten. In beide proeven eindigde Jolanda Boere-Mulder met Grace Kelly B op de tweede plek. Ook de klasse L1 paarden was prooi voor twee HYR-leden: Anita Steenbergen-Stigter wist beide proeven te winnen met 197,5 en 192,5 punten. Xandra van der Klis mocht in de tweede proef het rode lint ophalen, zij reed met Falina B naar een score van 190,5 punten.

Ook de jonge aanwas was succesvol: Dijon Uitbeijerse reed in de klasse L1 pony’s naar een mooie score van 191 punten. In de eerste proef van de klasse B pony’s mocht Loraine van der Kleij het rode lint op komen halen, zij reed met Amigo een score van 196 punten bijeen en werd daarmee tweede. In de tweede proef mocht Danique Spruit naar voren komen voor de tweede plaats, met pony Amigo reed zij 195 punten bijeen. Ook Marijn Hoogenboom en Donna Fleur van Kats deden het niet onverdienstelijk in deze rubriek, beiden reden naar mooie winstpunten. Miralda Treur behaalde twee keer een mooie derde plek met haar pony Buffy in de Bixie klasse B1. Fenna Pasman, de jongste van het stel, stapte dapper na een val van haar pony weer op en werd met 72 en 66 punten twee keer tweede in de Bixie rubriek klasse A.

Iedereen gefeliciteerd met deze mooie resultaten en tot op onze volgende wedstrijden! Na een winterstop gaan we op 24 en 25 februari 2018 namelijk weer verder met het indoorseizoen.

Eerst staat 19 januari de nieuwjaarsbingo op de planning. Jullie komen toch ook?

Mooie resultaten voor HYR-leden bij outdoor dressuur

Op zaterdag 19 augustus werd het outdoorseizoen bij de Hollandsche IJsselruiters afgesloten. Onze leden behaalden ook weer mooie resultaten. Jolanda Boere trotseerde met Balerina in haar debuut in de klasse ZZL de regen en reed met 221 en 219 punten naar een tweede en eerste plaats. In de klasse M1 paarden won Judy Schep beide proeven met 193 en 196 punten. Minke van der Stok maakte met Heaven haar debuut in deze klasse en mocht het rode lint op komen halen, zij werd in de eerste proef tweede met 192 punten. In de klasse L2 paarden reed Robina de Jong naar twee mooie scores van 195,5 en 190,5 punten, en werd daarmee twee keer tweede. Ineke Kasbergen eindigde met Amigo in de eerste proef van de klasse BB/B op een gedeelde derde plaats met 195 punten. Rianne Kasbergen-Hoogenboom en Annelies Hoogenboom behaalden tevens een mooie score in deze proef, zij reden naar 192 en 191 punten. In de tweede proef werd Rianne derde met 193 punten, en behaalde Ineke en Annelies tevens een mooie winstpunt. In de ponyrubrieken verscheen weer een groot aantal HYR-leden aan de start. Miralda Treur werd als jongste van het stel met haar pony Buffy twee keer eerste in de impulsproefjes. In de klasse BB pony’s werd Danique Spruit twee keer eerste met haar nieuwe troef Amigo, zij reed in beide proeven naar een mooie score van 193,5 punten. In deze klasse reden ook Christel de With en Benthe van Holten naar mooie scores. Nadat pony Harvey in de eerste proef een ander idee dan Benthe erop na hield dat het proefje in de ring gereden moest worden, wist Benthe in de tweede proef Harvey kundig door de ring te sturen en reed ze naar een mooie 182,5 punten. In de klasse B pony’s debuteerde Petra Reuten met twee eerste plaatsen met scores van 184,5 en 185,5 punten. In de tweede proef moest zij haar eerste plaats delen met Donna Fleur van Kats (zie foto boven), ze eindigden samen op een gedeelde eerste plaats. Dijon Uitbeijerse maakte ook zijn debuut deze dag, hij reed in de klasse L1 naar 176 en 178 punten. Melanie van Waas reed in deze klasse naar twee mooie winstpunten en een eerste plaats.

21 en 22 oktober gaan we van start met de eerste indoor dressuurwedstrijd. Tot dan?!

Huurpony springwedstrijd – definitieve startlijst online

Aanstaande zaterdag komen onze huurponyleden weer in actie in de wedstrijdring. Deze keer zal onze rijbaan wederom volgebouwd worden met hindernissen en zullen de kinderen hun pony door een echt springparcours sturen.

Vanaf 08:30 uur zijn alle kids van harte welkom om de pony’s te wassen, poetsen en vlechten. Heel graag zelfs, want we kunnen hier alle hulp bij gebruiken! Om 10:00 begint het losrijden. Het is heel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent om het parcours te verkennen. Kijk daarom goed in onderstaand schema wanneer het parcours voor jouw klasse verkend kan worden:

10:15 uur – klasse 65 cm

11:15 uur – klasse 50 en 30 cm

11:45 uur – Bixie klasse

Belangrijk:
Zorg dus dat je op tijd bent om het parcours te verkennen en je pony van jouw voorganger over te nemen!

De definitieve startlijst staat nu online. Check deze nog goed of je tijden gewijzigd zijn. Klik op onderstaande link voor de startlijst:

Huurpony springwedstrijd 20 mei – DEFINITIEVE STARTLIJST

Wij wensen alle deelnemers alvast heel veel succes en vooral veel plezier! Tot zaterdag!

Outdoor dressuurwedstrijden

Het indoorseizoen is ten einde en voor een aantal zijn de eerste outdoorwedstrijden al weer een feit. De Hollandsche IJsselruiters organiseert dit outdoorseizoen wederom een drietal dressuurwedstrijden. Zet de volgende data alvast in je agenda:

zondag 4 juni 2017

zaterdag 1 juli 2017

zaterdag 19 augustus 2017

Op alle dagen kan er ingeschreven worden voor de klasse BB t/m Z2 pony’s of klasse BB t/m ZZ-L paarden. Inschrijven kan door te mailen naar wedstrijden@hyr.nl en via MijnKNHS.

We hopen op een goed gevuld programma deze dagen, dus schrijf je alvast in!

Huurpony dressuurwedstrijd bij de Hollandsche IJsselruiters

Op zaterdag 8 april werd de derde wedstrijd in de reeks wedstrijden voor de titel ‘Junior IJsselruiter van 2017’ verreden. De strijd om de titel wordt dit jaar beslecht in 3 dressuur- en 2 springwedstrijden. Afgelopen zaterdag stond de tweede dressuurwedstrijd op het programma.

De wedstrijd begon met de klasse L2 en L1. Met een superscore van 207 punten eindige Cathelijne Bijen met Sam op de eerste plaats. Op de tweede plaats volgde Mariëlle van Zuilen met Nino. Derde in deze klasse werd Kim van Dijken. Pony Sam deed goede zaken die middag, want ook in de klasse L1 werd Sam eerste, dit keer met Mandy Steenkamer. Het rode lint was voor Mahlika Leeman, met een halve punt minder eindige Nikita Bos op de derde plaats.

Met grote afstand van de rest van het deelnemersveld werd Lotte Verdel in de klasse B eerste. Met 212 punten mocht zij het oranje lint op komen halen. Tweede werd Aniek de Jong met 206 punten. De derde plaats was voor Anne Baauw, die met Moos naar 205 punten reed. In de klasse B zonder galop kwamen de allerjongsten aan de start. Deze klasse werd onderverdeeld in een groep met begeleiding en een groep zonder begeleiding. Het deelnemersveld in de groep met begeleiding bestond uit twee heren. Met 68 punten werd Mike Blommers eerste, met 64 punten volgde Kyandro Jacobs op de tweede plaats. In de groep zonder begeleiding ging het oranje lint naar Luna van Bijsterveld, het rode lint naar Noa Verdouw en het witte lint naar Nora Molenaar.

Op zaterdag 20 mei wordt er weer een springwedstrijd verreden voor de huurponykinderen. Hopelijk tot dan?


Komend weekend weer huurpony wedstrijd – startlijst online!

Aankomend weekend komen onze huurponyleden weer in actie tijdens een van de wedstrijden van dit seizoen. Enkele weken geleden stuurden zij de verenigingspony’s nog stoer door het springparcours, deze keer zullen zij hun kunsten vertonen aan de jury tijdens een serieuze dressuurproef.

Zie onderaan dit bericht de definitieve startlijst. Check deze nog even goed om te kijken of je starttijd veranderd is. Om 12.00 uur zullen de pony’s losgereden worden. Vòòr die tijd is iedereen welkom om te helpen met het poetsen en invlechten van de pony’s. Het is heel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent om je pony van je voorganger over te nemen of om je pony op te zadelen, te poetsen of te vlechten. De prijsuitreiking is ongeveer een half uur nadat de laatste deelnemer gereden heeft.

Iedereen veel succes en tot zaterdag!!

DEFINITIEVE STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD

Laatste dressuur indoor van het seizoen bij HYR

Afgelopen weekend verscheen weer een groot aantal HYR-leden aan de start van de laatste wedstrijd van het indoorseizoen. Het weekend begon op zaterdagochtend met de allerkleinsten, in de Bixie klasse AA werd Fenna Pasman twee keer tweede. Met Rush reed zij in beiden proeven naar een mooie score van 72 punten. In de klasse B pony’s werd Dijon Uijtbeijerse in beide proeven tweede met 186 en 187,5 punten. In de klasse Z2 paarden mocht Jolanda Harkema twee keer het rode lint op komen halen, met Caruso werd zij twee keer tweede met 214 en 206 punten. Op zondag maakte Marije Pasman haar debuut in de klasse M2, en wist deze met 206 en 200,5 punten te winnen. De klasse M2 werd in handicap met de klasse M1 verreden, waarin Hendrika Engelhard tevens een winstpunt behaalde. Alina Kasbergen maakte met Twigs haar debuut in de klasse B paarden, en reed naar een mooie eerste winstpunt. Van de 7 deelnemers in de klasse L1/L2 paarden, waren er maar liefst 4 deelnemers HYR-leden. Zowel Minke van der Stok, Xandra van der Klis, Robina de Jong en Laura Kroeze reden in beide proeven naar winstpunten. In de eerste proef mocht Minke van der Stok tevens het rode lint ophalen, met 197 punten werd zij met Heaven tweede.

Onze eerstvolgende dressuurwedstrijd staat gepland op zondag 4 juni en is tevens de eerste outdoorwedstrijd, tot dan?