Indoor dressuurwedstrijden 2018-2019

Zoals elk jaar organiseren de Hollandsche IJsselruiters weer een aantal indoor dressuurwedstrijden. Kijk onder wedstrijden voor meer informatie over hoe je kunt inschrijven. Zie onderstaande flyer voor de data en op welke dag welke rubrieken verreden worden.

Heb je vragen over onze wedstrijden? Mail gerust naar wedstrijden@hyr.nl.

Clubkampioenen 2018

Wat was het een warme, maar super mooie dag! De Welkoop clubkampioenen zijn gehuldigd. Met maarliefst 34 deelnemers in de dressuur en 11 in het springen was het een geslaagd clubkampioenschap! Clubkampioen Bixie is geworden Mike Blommers, met een voorsprong van 0,3% hield hij zijn concurrentie achter zich. Danique Spruit werd met pony Amigo zowel clubkampioene dressuur én springen! Stefanie van Lent-Legue was met 69% de beste combinatie in het dressuur bij de paarden. Sacha van Diem werd clubkampioene in het springen bij de paarden, haar foutloze parcours leverde maarliefst 89 stijlpunten op. Alle prijswinnaars gefeliciteerd, en wij verwachten jullie volgend jaar allemaal terug om jullie titels te verdedigen!

Startlijst Welkoop Open Clubkampioenschap

Zaterdag 26 mei a.s. vind het Welkoop Open Clubkampioenschap plaats bij de Hollandsche IJsselruiters. Onderaan dit nieuwsbericht is de definitieve startlijst te vinden. Check deze startlijst goed of je starttijden gewijzigd zijn! Mocht je je onverhoopt af moeten melden vernemen wij dit graag via wedstrijden@hyr.nl. Wij wensen jullie allemaal veel plezier en succes met de wedstrijd.

De wedstrijd wordt in de buitenbaan verreden, losrijden in de binnenbaan.

Per klasse van een discipline wordt er een klassement opgemaakt waarvan er een prijsuitreiking plaatsvindt. Niet-leden kunnen geen clubkampioen worden maar doen wel mee in het klassement per klasse van de discipline. Degene met de hoogste dagscore in de betreffende discipline wordt gekroond tot clubkampioen. De prijsuitreiking van alle rubrieken en clubkampioenen vindt na afloop van de dag plaats in de kantine. Dit jaar kennen we de volgende clubkampioenen: springen pony’s, springen paarden, dressuur pony’s, dressuur paarden en bixie.

Betaling van het inschrijfgeld vindt plaats bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine, betaling dient plaats te vinden alvorens je gaat losrijden. Kosten per proef en/of parcours voor leden zijn €7,50,-, voor niet leden €10,-. Mocht je een box voor deze dag gehuurd hebben, bedraagt de boxhuur €5,- p. dag.

Welkoop Haastrecht is hoofdsponsor van het Open Clubkampioenschap 2018

STARTLIJST OPEN CLUBKAMPIOENSCHAP – versie 25-mei (definitieve startlijst)

Nieuwe proefjes tijdens huurponywedstrijd dressuur

Afgelopen zaterdag heeft de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaatsgevonden bij de Hollandse IJsselruiters met maar liefst 25 deelnemers op de startlijst! Dit jaar is gestart met een nieuwe opzet; er werden de zogenoemde F proeven, behorend bij FNRS- wedstrijden, en beoordeeld door een jury. Er werd in vijf verschillende klasses gestart; F1-F2-F3-F5 en F6. Wanneer je 210 punten of meer scoort krijg je promotiepunt. Net als op de ‘echte’ dressuurwedstrijden dus!

De meeste ervaren huurponyleden mochten het spits afbijten in de klasse F6 en dat begon gelijk pittig! Fleur Huckriede moest helaas vroegtijdig haar proeven beëindigen maar won wel de prijs voor doorzettingsvermogen. Mahlika Leeman met de pony Moos behaalde de eerste prijs met 222 punten. Tweede werd Mandy Steenkamer met 219 punten en derde werden Loraine van der Kleij en Kim van Dijken. Beiden reden hun proefje op de pony Nino en behaalden een gelijke score van 217 punten.

In de klasse F5 werd Anne Baauw met Moos eerste, zij behaalde 219 punten. Sabrina van Wees behaalde met Samanka 211 punten een mocht daarmee de tweede prijs in ontvangst nemen. Aniek de Jong completeerde het podium; zij behaalde met Gaby 203 punten.

Het programma vervolgde met de klasse F3. Hierin behaalde Nora Moolenaar met Moos de hoogste punten (230 punten) en werd daarmee eerste. De tweede prijs was voor Noa Verdouw met Lovely (227 punten) en derde werd Tessa Mulder met Gaby met 226 punten.

Annabel Langenberg met Lovely zij behaalde 237 punten in de klasse F2 en schreef hiermee deze rubriek op haar naam. De tweede prijs was er voor Rachel Gelderblom met Samanka met 230 punten op de voet gevolgd door Lotus Dijkstra met met Moos. Zij behaalde 229 punten en werden dus derde.

De jongste en daardoor ook minst ervaren kinderen reden in de klasse F1. Ook in deze beginnersklasse werden mooie proeven gereden! De hoogste score was er voor Jaimy Vonk met Zahra. Zij behaalde 233 punten en verdiende hiermee de eerste prijs. Emma Smeels op Lovely (229 punten) en Kyandro Jacobs op Zahra (220 punten) werden respectievelijk tweede en derde.

Het was duidelijk dat er goed was geoefend tijdens de lessen. Er werden erg nette proefjes gereden en bijna alle deelnemers hebben een promotiepunt gehaald! Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie mooie scores! Wellicht zien we jullie op de volgende wedstrijden; op 7 april a.s. gaan we springen en 12 mei volgt er weer een dressuurwedstrijd. Tot dan!

De deelnemers van de huurponywedstrijd met trotse instructrices Marijke, Mylène en Jolanda.

 

Huurponywedstrijd dressuur – startlijst online!

Aanstaande zaterdag vindt de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaats. Er zullen dit seizoen in totaal vijf wedstrijden verreden worden in de zogenoemde Junior IJsselruitercompetitie: 3 dressuurwedstrijden en 2 springwedstrijden.

Er is de afgelopen tijd goed geoefend met de nieuwe dressuurproefjes. De opzet is namelijk net iets anders dan voorgaande jaren. We zullen gebruik maken van de F-proeven behorend bij FNRS-wedstrijden. Wanneer deze nieuwe opzet als positief ervaren wordt, zullen onze huurponyleden in de toekomst wellicht een persoonlijk ruiterpaspoort ontvangen waarin de verrichtingen op de wedstrijden exact wordt bijgehouden. Zover is het nu nog niet! Wel zullen de officiële proefjes door onze huurponykids gereden worden en door een jury beoordeeld.

Een spannende dag dus zaterdag! De definitieve startlijst is hieronder te downloaden. Er zijn een paar kleine wijzigingen ten opzichte van de voorlopige lijst. Veel succes iedereen en tot zaterdag!

DEFINITIEVE STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD

 

Junior IJsselruitercompetitie 2018

De Hollandsche IJsselruiters wenst u allereerst het allerbeste voor het nieuwe jaar. Laten we met elkaar van 2018 een gezellig, succesvol, sportief en leuk jaar maken!

Het jaar is dan nog maar net begonnen, maar de afgelopen tijd is de huurponycommissie ook alweer volop bezig geweest met de planning voor het komende seizoen. In 2018 zullen er uiteraard ook weer een aantal wedstrijden georganiseerd worden voor onze huurponyleden. Net als vorig jaar zullen er een drietal dressuurwedstrijden zijn, maar is er ook de mogelijkheid mee te doen aan springwedstrijden.

Zoals vermeld in onze laatste nieuwsbrief zal het zogenoemde ‘Ruiterpaspoort’ ingevoerd gaan worden. Hierbij hoort een proevenboekje met proeven op verschillende niveaus. Wanneer de jury op de wedstrijd je dressuurproef met voldoende punten heeft beoordeeld, mag je een niveau hoger. Dit wordt dan afgestempeld in het paspoort en wordt dan ook echt geregistreerd. Net als bij de ‘echte’ KNHS-wedstrijden. Het gaat nog om een experiment, dus de komende wedstrijden zijn vooral om te kijken of iedereen het leuk vindt. Je krijgt dit jaar dus nog niet echt een persoonlijk ruiterpaspoort en je punten zullen nog niet worden geregistreerd.

Uiteraard zullen de proefjes weer geoefend worden in de lessen. Vraag je instructie voor meer info en de mogelijkheden. Ze kunnen je er alles over vertellen!

Schrijf de volgende data alvast op in je agenda:

27 januari 2018 (dressuur)

7 april 2018 (springen)

12 mei 2018 (dressuur)

9 juni 2018 (springen)

7 juli 2018 (dressuur) – met feestelijke afsluiting!

Inschrijven kan via de inschrijflijsten op het prikbord. Kosten bedragen €5 per wedstrijd. Voor vragen kun je terecht bij je instructie of huurpony@hyr.nl.

Tot op onze huurponywedstrijden!

Een koud laatste HYR wedstrijdweekend van 2017

Afgelopen weekend werd weer een indoor dressuurwedstrijd verreden bij de Hollandsche IJsselruiters. Dit laatste HYR-wedstrijdweekend in 2017 was koud, maar daardoor niet minder succesvol voor onze eigen leden. Marije Spaan en Demi Laudabilis wonnen met 205,5 en 200,5 punten de klasse M2 paarden. Ze werden op de hielen gezeten door Pam Lissenburg, die met Rudmer D 198,5 en 202,5 punten tweede werd.

In de klasse M1 paarden was er in de eerste proef een gedeelde eerste plek voor Robina de Jong met 191,5 punten. In beide proeven eindigde Jolanda Boere-Mulder met Grace Kelly B op de tweede plek. Ook de klasse L1 paarden was prooi voor twee HYR-leden: Anita Steenbergen-Stigter wist beide proeven te winnen met 197,5 en 192,5 punten. Xandra van der Klis mocht in de tweede proef het rode lint ophalen, zij reed met Falina B naar een score van 190,5 punten.

Ook de jonge aanwas was succesvol: Dijon Uitbeijerse reed in de klasse L1 pony’s naar een mooie score van 191 punten. In de eerste proef van de klasse B pony’s mocht Loraine van der Kleij het rode lint op komen halen, zij reed met Amigo een score van 196 punten bijeen en werd daarmee tweede. In de tweede proef mocht Danique Spruit naar voren komen voor de tweede plaats, met pony Amigo reed zij 195 punten bijeen. Ook Marijn Hoogenboom en Donna Fleur van Kats deden het niet onverdienstelijk in deze rubriek, beiden reden naar mooie winstpunten. Miralda Treur behaalde twee keer een mooie derde plek met haar pony Buffy in de Bixie klasse B1. Fenna Pasman, de jongste van het stel, stapte dapper na een val van haar pony weer op en werd met 72 en 66 punten twee keer tweede in de Bixie rubriek klasse A.

Iedereen gefeliciteerd met deze mooie resultaten en tot op onze volgende wedstrijden! Na een winterstop gaan we op 24 en 25 februari 2018 namelijk weer verder met het indoorseizoen.

Eerst staat 19 januari de nieuwjaarsbingo op de planning. Jullie komen toch ook?

Mooie resultaten voor HYR-leden bij outdoor dressuur

Op zaterdag 19 augustus werd het outdoorseizoen bij de Hollandsche IJsselruiters afgesloten. Onze leden behaalden ook weer mooie resultaten. Jolanda Boere trotseerde met Balerina in haar debuut in de klasse ZZL de regen en reed met 221 en 219 punten naar een tweede en eerste plaats. In de klasse M1 paarden won Judy Schep beide proeven met 193 en 196 punten. Minke van der Stok maakte met Heaven haar debuut in deze klasse en mocht het rode lint op komen halen, zij werd in de eerste proef tweede met 192 punten. In de klasse L2 paarden reed Robina de Jong naar twee mooie scores van 195,5 en 190,5 punten, en werd daarmee twee keer tweede. Ineke Kasbergen eindigde met Amigo in de eerste proef van de klasse BB/B op een gedeelde derde plaats met 195 punten. Rianne Kasbergen-Hoogenboom en Annelies Hoogenboom behaalden tevens een mooie score in deze proef, zij reden naar 192 en 191 punten. In de tweede proef werd Rianne derde met 193 punten, en behaalde Ineke en Annelies tevens een mooie winstpunt. In de ponyrubrieken verscheen weer een groot aantal HYR-leden aan de start. Miralda Treur werd als jongste van het stel met haar pony Buffy twee keer eerste in de impulsproefjes. In de klasse BB pony’s werd Danique Spruit twee keer eerste met haar nieuwe troef Amigo, zij reed in beide proeven naar een mooie score van 193,5 punten. In deze klasse reden ook Christel de With en Benthe van Holten naar mooie scores. Nadat pony Harvey in de eerste proef een ander idee dan Benthe erop na hield dat het proefje in de ring gereden moest worden, wist Benthe in de tweede proef Harvey kundig door de ring te sturen en reed ze naar een mooie 182,5 punten. In de klasse B pony’s debuteerde Petra Reuten met twee eerste plaatsen met scores van 184,5 en 185,5 punten. In de tweede proef moest zij haar eerste plaats delen met Donna Fleur van Kats (zie foto boven), ze eindigden samen op een gedeelde eerste plaats. Dijon Uitbeijerse maakte ook zijn debuut deze dag, hij reed in de klasse L1 naar 176 en 178 punten. Melanie van Waas reed in deze klasse naar twee mooie winstpunten en een eerste plaats.

21 en 22 oktober gaan we van start met de eerste indoor dressuurwedstrijd. Tot dan?!

Huurpony springwedstrijd – definitieve startlijst online

Aanstaande zaterdag komen onze huurponyleden weer in actie in de wedstrijdring. Deze keer zal onze rijbaan wederom volgebouwd worden met hindernissen en zullen de kinderen hun pony door een echt springparcours sturen.

Vanaf 08:30 uur zijn alle kids van harte welkom om de pony’s te wassen, poetsen en vlechten. Heel graag zelfs, want we kunnen hier alle hulp bij gebruiken! Om 10:00 begint het losrijden. Het is heel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent om het parcours te verkennen. Kijk daarom goed in onderstaand schema wanneer het parcours voor jouw klasse verkend kan worden:

10:15 uur – klasse 65 cm

11:15 uur – klasse 50 en 30 cm

11:45 uur – Bixie klasse

Belangrijk:
Zorg dus dat je op tijd bent om het parcours te verkennen en je pony van jouw voorganger over te nemen!

De definitieve startlijst staat nu online. Check deze nog goed of je tijden gewijzigd zijn. Klik op onderstaande link voor de startlijst:

Huurpony springwedstrijd 20 mei – DEFINITIEVE STARTLIJST

Wij wensen alle deelnemers alvast heel veel succes en vooral veel plezier! Tot zaterdag!

Outdoor dressuurwedstrijden

Het indoorseizoen is ten einde en voor een aantal zijn de eerste outdoorwedstrijden al weer een feit. De Hollandsche IJsselruiters organiseert dit outdoorseizoen wederom een drietal dressuurwedstrijden. Zet de volgende data alvast in je agenda:

zondag 4 juni 2017

zaterdag 1 juli 2017

zaterdag 19 augustus 2017

Op alle dagen kan er ingeschreven worden voor de klasse BB t/m Z2 pony’s of klasse BB t/m ZZ-L paarden. Inschrijven kan door te mailen naar wedstrijden@hyr.nl en via MijnKNHS.

We hopen op een goed gevuld programma deze dagen, dus schrijf je alvast in!