Eerste wedstrijd Junior IJsselruitercompetitie 2019

Afgelopen weken hebben de jeugdleden van de vereniging de Hollandsche IJsselruiters in Oudewater samen met onze instructie hard geoefend voor een van de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar, die van de Junior IJsselruitercompetitie 2019. In deze competitie kunnen de kinderen hun kwaliteiten laten zien op het gebied van dressuur, springen en vaardigheid. Zaterdag 2 februari was de eerste van de 4 wedstrijden, dressuur.

’s Morgens vroeg waren er al kinderen druk om alle pony’s van de vereniging klaar te maken voor de wedstrijd. Er werd gewassen, haren ingevlochten en zadels gepoetst.

Om 12 uur startte de eerste rubriek met de oudere kinderen. Mandy, Mahlika en Mariëlle waren aan elkaar gewaagd, waarbij Mariëlle met de 1e prijs ervandoor ging.

Onze toppony Nino ging ook in de volgende rubriek met Maaike Blom met een 1e prijs weer naar stal.

In Rubriek F4 won Danique Verheul met pony Moos de felbegeerde beker. Op de voet gevolgd door Lotus en Annabel die beide met hetzelfde aantal punten een 2e plaats scoorde. Rachel met pony Gaby was 3e.

Onze oudste pony van stal, Lovely, reed samen met Roos Slootweg in rubriek F3 naar een 1e plaats. Op de voet gevolgd door Benthe 2e en Yara 3e.

Stallieveling pony Zahra liet zich van haar allerbeste kant zien en werd samen met Lizette Francken 1e in de rubriek F2. Sanne en Passie werden knap 2e en Laura met bonte pony Gaby 3e.

De allerjongste kinderen in de rubriek F1 begeleid door instructie en aangemoedigd door hun ouders reden daarna hun proef. Desi van Dam (zie foto bovenaan met de pony Ringo) en Aiby van de Meer behaalde een gedeelde 1e plaats. Mandy en Nylah een gedeelde 2e en Andie met pony Ringo, alias Snorrie, werden knap 3e .

Aan het einde van de wedstrijddag kwamen de kinderen met een eigen pony in de ring. Zeven jeugdleden van de Hollandsche IJsselruiters hadden zich hiervoor opgegeven om alvast te oefenen voor de officiële KNHS wedstrijden. Fenna, Loraine en Babette gefeliciteerd met jullie 1e plaatsen.

Na de prijsuitreiking en het applaus voor alle vrijwilligers in een overvolle kantine gingen alle 32 kinderen met blije gezichtjes naar huis. Zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in deze Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Tot op onze volgende wedstrijd op 6 april!

HYR Huurponycommissie Oudewater

Sanne van de Vegt op Ringo, Rachel Gelderblom op Gaby en Sanne Gelderblom op Patsy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie