Verenigingsnieuws

Na ruim 40 jaar stopt onze vereniging de Hollandsche IJsselruiters met het geven van huurponylessen. Noodgedwongen! Want ondanks vele pogingen van (te weinig) vrijwilligers lukt het gewoonweg niet meer om aan het welzijn van de pony’s te voldoen. Het vraagt enorm veel inzet. Met veel liefde is geprobeerd de huurponylessen gezond draaiende te houden, maar de bezetting van de huurponycommissie is en blijft veel te klein. De enkele vrijwilligers lopen zichzelf voorbij. Dat moet niet de bedoeling zijn.

De Bijzondere Algemene Ledenvergadering in januari dit jaar, stond in het teken van de toekomt van de huurpony’s; de organisatie van de lessen, het welzijn van de pony’s en het ontbreken van vrijwilligers. Opnieuw is uitvoerig besproken hoe het beter moet. Enkele vrijwilligers meldden zich toen aan. Met frisse inzet is de huurponycommissie wederom opgestart. Maar het is niet haalbaar.

De lessen worden nog gegeven tot en met donderdag 31 oktober. Er zal kritisch gekeken worden naar nieuwe huisjes voor de zes pony’s.

Een moeilijk, maar een zeer weloverwogen besluit. Als er vragen zijn, mail ons via bestuur@hyr.nl of via huurpony@hyr.nl. We zullen dan z.s.m. antwoorden.

Ondanks dit besluit blijven we positief ingesteld en kijken we vooruit. Deze beslissing biedt meer mogelijkheden voor de rijdende leden. De rijbanen en longeerring zijn bijvoorbeeld vaker beschikbaar. En er is meer….. Maar dat vertellen we zodra het rond is. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten via Facebook!

Met vriendelijke groet,

Bestuur De Hollandsche IJsselruiters en de Huurponycommissie

Doe mee met onze spelletjesdag: Enjoy the ride!

Op zaterdag 13 juli organiseert de evenementencommissie speciaal voor alle huurpony kinderen een spelletjesdag: Enjoy the ride.

Per huurpony zullen er groepjes worden gemaakt. Met dit groepje ga je diverse spelletjes doen op het terrein, zoals bijvoorbeeld ‘pimp je pony’, ringsteken, vaardigheidsparcours, koek happen, pony voetbal, stokpaardje, enz.

Opgeven kan via het inschrijfformulier op het prikbord. Kosten bedragen € 5,- inclusief limonade en vers gebakken pannenkoeken.

Tevens wordt op die dag ook de Junior IJsselruiterkampioenen dressuur en springen bekend gemaakt en gehuldigd.

Startlijst huurpony dressuurwedstrijd

Aanstaande zaterdag is er weer een huurpony dressuurwedstrijd bij de Hollandsche IJsselruiters. Er wordt al lekker vroeg gestart met het poetsen en invlechten van de pony’s, dus vanaf 8:00 uur is iedereen al van harte welkom om te komen helpen!

Om 9:00 uur zal er gestart worden met losrijden. De definitieve startlijst is hieronder te downloaden, dus daar kun je kijken hoe laat jij in de ring verwacht worden. Let op: het is heel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent om de pony van jouw voorganger over te nemen. Houd er ook rekening mee dat de starttijden altijd iets kunnen in- of uitlopen. Vertel dit ook aan al die supporters die naar jou komen kijken: kom op tijd!

DEFINITIEVE STARTLIJST HP WEDSTRIJD 11-MEI

Versterking gezocht voor instructieteam

In verband met de vele aanmelding van kids die bij ons willen komen lessen, zijn wij op zoek naar iemand die in het bezit is van instructeursdiploma en op woensdagmiddag bij ons les kan komen geven.

Kom jij ons enthousiaste instructieteam versterken? Neem dan contact op via huurpony@hyr.nl.

Junior IJsselruitercompetitie – verslag springwedstrijd

In het voorjaar van 2019 organiseert de huurponycommissie van de Hollandsche IJsselruiters speciaal voor onze jonge ruiters en amazones een aantal onderlinge wedstrijden.

Afgelopen zaterdag 6 april werd de tweede wedstrijd van een serie van vier wedstrijden verreden. Deze keer werd de spring en vaardigheid van de deelnemers getest. Voor de meer ervaren kinderen werd een echt parcours uitgezet door onze springinstructrice Martine. Samen met Lisanne, een van onze huurpony-instructrices , werden de deelnemers begeleid om verschillenden hoogtes te springen. In de hoogste klasse 80 cm gingen Donna Fleur en Danique met elkaar de strijd aan, waarbij Danique nipt won met 77,5 stijlpunten.

In de 2e groep sprongen Mariëlle, Fleur, Mahlika en Mandy op 65 cm hoogte. Mahlika won daarbij met pony Moos met maar liefst 80 stijlpunten. De 3e groep waagde zich aan 50 cm hoogte en deze rubriek werd met flinke voorsprong en 77,5 stijlpunten gewonnen door Myrthe Francken met pony Gaby. In de laatste groep werd het springparcours op 40 cm gezet en hierin won Maaike Blom met Gaby. Een knappe 2e plaats was er voor Miralda Treur en een 3e plaats voor Floor Hermsen (zie foto met pony Jazz).

Na 11 uur was het de beurt aan de allerkleinsten van de vereniging. Voor deze kinderen werd er speciaal een vaardigheidsparcours uitgezet met een sprongetje, balkjes en het ontwijken van pionnen. Onze instructrice Britt, later bijgestaan door Jolanda, hielp de kinderen de proefjes door.

Bij de rubriek Va3 won Annabel Langenberg het oranje lint met maar liefst 212.5 punten, Lotus Dijkstra met pony Little Lady werd 2e met 206 punten en Thalina van der Wind de 3e prijs met 204.5 punten.

In rubriek Va2 won Yara de Rooij met 208.5 punt de 1e plaats, Jaimy Vonk en Willemien Hoogendoorn samen een gedeelde 2e prijs op dezelfde pony Moos en Benthe Gelderblom een derde plaats met knap 204 punten.

Bij de allerlaatste rubriek Va1 deden zelfs 11 kinderen mee. Een zeer grote groep waarbij alle kinderen hun uiterste best deden om het parcours zo netjes mogelijk rond te rijden. 1e Prijs ging naar Lisette Francken met pony Zahra en 226.5 punt. 2e prijs werd gewonnen door Nelleke Hermsen met 217 punten en 3e prijs ging naar Alishya van Elleswijk met pony snorrie en 216 punten.

Aan het einde van deze springwedstrijd met maar liefst 33 kinderen aan de start ging iedereen naar huis met een dosis zelfvertrouwen en zich alweer voorbereidend op de volgende wedstrijd in de Junior IJsselruitercompetitie die op 11 mei 2019 zal plaatsvinden.

Floor Hermsen met Jazz

Startlijst HP springwedstrijd online

Na alle drukke activiteiten in maart, is het nu weer hoogste tijd voor onze huurponyleden om in actie te komen in de wedstrijdring! Aanstaande zaterdag is er een huurponyspringwedstrijd. Om 9.20 uur zal er door iedereen gestart worden met parcours lopen, dus zorg dat je op tijd bent! Om 9.40 uur begint het losrijden. Het is ook belangrijk dat je ruim op tijd klaar staat om de pony van je voorganger over te nemen. Onderaan dit bericht kun je de definitieve startlijst downloaden.

Vanaf 8.00 uur in de ochtend is iedereen al van harte welkom om te komen helpen met het schoonmaken en invlechten van de pony’s. De wedstrijddag eindigt om 14.45 uur met de prijsuitreiking.

Iedereen alvast veel succes en tot zaterdag!

STARTLIJST HP SPRINGWEDSTRIJD – versie 5-apr (definitief)

Eerste wedstrijd Junior IJsselruitercompetitie 2019

Afgelopen weken hebben de jeugdleden van de vereniging de Hollandsche IJsselruiters in Oudewater samen met onze instructie hard geoefend voor een van de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar, die van de Junior IJsselruitercompetitie 2019. In deze competitie kunnen de kinderen hun kwaliteiten laten zien op het gebied van dressuur, springen en vaardigheid. Zaterdag 2 februari was de eerste van de 4 wedstrijden, dressuur.

’s Morgens vroeg waren er al kinderen druk om alle pony’s van de vereniging klaar te maken voor de wedstrijd. Er werd gewassen, haren ingevlochten en zadels gepoetst.

Om 12 uur startte de eerste rubriek met de oudere kinderen. Mandy, Mahlika en Mariëlle waren aan elkaar gewaagd, waarbij Mariëlle met de 1e prijs ervandoor ging.

Onze toppony Nino ging ook in de volgende rubriek met Maaike Blom met een 1e prijs weer naar stal.

In Rubriek F4 won Danique Verheul met pony Moos de felbegeerde beker. Op de voet gevolgd door Lotus en Annabel die beide met hetzelfde aantal punten een 2e plaats scoorde. Rachel met pony Gaby was 3e.

Onze oudste pony van stal, Lovely, reed samen met Roos Slootweg in rubriek F3 naar een 1e plaats. Op de voet gevolgd door Benthe 2e en Yara 3e.

Stallieveling pony Zahra liet zich van haar allerbeste kant zien en werd samen met Lizette Francken 1e in de rubriek F2. Sanne en Passie werden knap 2e en Laura met bonte pony Gaby 3e.

De allerjongste kinderen in de rubriek F1 begeleid door instructie en aangemoedigd door hun ouders reden daarna hun proef. Desi van Dam (zie foto bovenaan met de pony Ringo) en Aiby van de Meer behaalde een gedeelde 1e plaats. Mandy en Nylah een gedeelde 2e en Andie met pony Ringo, alias Snorrie, werden knap 3e .

Aan het einde van de wedstrijddag kwamen de kinderen met een eigen pony in de ring. Zeven jeugdleden van de Hollandsche IJsselruiters hadden zich hiervoor opgegeven om alvast te oefenen voor de officiële KNHS wedstrijden. Fenna, Loraine en Babette gefeliciteerd met jullie 1e plaatsen.

Na de prijsuitreiking en het applaus voor alle vrijwilligers in een overvolle kantine gingen alle 32 kinderen met blije gezichtjes naar huis. Zich voorbereiden op de volgende wedstrijd in deze Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Tot op onze volgende wedstrijd op 6 april!

HYR Huurponycommissie Oudewater

Sanne van de Vegt op Ringo, Rachel Gelderblom op Gaby en Sanne Gelderblom op Patsy

Huurpony dressuurwedstrijd – startlijst online

Aanstaande zaterdag is de eer aan onze huurponyleden om de eerste dressuurwedstrijd van 2019 bij de Hollandsche IJsselruiters te rijden.

Om 11.30 uur begint het losrijden. Vanaf 9.00 uur is iedereen meer dan welkom om te komen helpen om de pony’s extra goed te poetsen en in te vlechten. De definitieve startlijst is onderaan dit bericht te downloaden. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn om je pony van je voorganger over te nemen.

12.00 uur – rubriek F11
12.22 uur – rubriek F5
12.37 uur – rubriek F4

13.30 uur – rubriek F3
14.15 uur – rubriek F2
14.50 uur – rubriek F1
15.40 uur – oefenrubriek eigen pony’s

17.00 uur – prijsuitreiking

Houd er rekening mee dat het programma altijd iets kan in of uitlopen. Laat je supporters dus ook weten dat ze op tijd aanwezig moeten zijn om niets te hoeven missen!

Alle deelnemers alvast heel veel succes en tot zaterdag!

STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD (versie 1 februari 2019)

Huurpony dressuurwedstrijd – startlijst online

Aanstaande zaterdag vind alweer de allerlaatste huurponywedstrijd van dit seizoen plaats. Dat betekent ook dat de Junior IJsselruiterkampioenen van 2018 bekend zullen worden!

De eerste deelnemer zal om 14:00 uur de ring binnenrijden. ’s Ochtends is iedereen van harte welkom om te komen helpen met wassen, poetsen en vlechten van de huurpony’s.

Om 17:30 uur is de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen. Aansluitend is de gezellige BBQ. Tot dan!

Zie hieronder de startlijst.

Heel veel succes iedereen en tot zaterdag!

STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD – versie 4 juli ’18 definitief

Startlijst huurpony springwedstrijd

Nog maar nauwelijks bijgekomen van de leuke Clubkampioenschappen staat alweer het volgende evenement voor de deur. Aankomende zaterdag is het weer de beurt aan de huurpony springers!

Het programma begint om 10.00 uur met de meest ervaren huurponyleden. Het losrijden begint om 9.40 uur en vanaf 8.00 uur is iedereen al welkom om te helpen met poetsen en vlechten van de pony’s. Voor alle deelnemers is het heel belangrijk dat je goed op tijd aanwezig bent om het parcours te verkennen. We zullen namelijk om 9.20 uur met z’n allen parcours lopen.

Aanvangstijden zijn als volgt:

10.00 uur – 65 cm

10.15 uur – 45 cm

10.30 uur – 30 cm

11.00 uur – balkenparcours

De startlijst is hieronder te downloaden.

LET OP: het programma kan altijd iets in of uitlopen. Houd hier rekening mee en zorg dat je goed op tijd aanwezig. Parcours verkennen is voor iedereen om 9.20.

Tot zaterdag!!

STARTLIJST SPRINGWEDSTRIJD