Verenigingsnieuws

Na ruim 40 jaar stopt onze vereniging de Hollandsche IJsselruiters met het geven van huurponylessen. Noodgedwongen! Want ondanks vele pogingen van (te weinig) vrijwilligers lukt het gewoonweg niet meer om aan het welzijn van de pony’s te voldoen. Het vraagt enorm veel inzet. Met veel liefde is geprobeerd de huurponylessen gezond draaiende te houden, maar de bezetting van de huurponycommissie is en blijft veel te klein. De enkele vrijwilligers lopen zichzelf voorbij. Dat moet niet de bedoeling zijn.

De Bijzondere Algemene Ledenvergadering in januari dit jaar, stond in het teken van de toekomt van de huurpony’s; de organisatie van de lessen, het welzijn van de pony’s en het ontbreken van vrijwilligers. Opnieuw is uitvoerig besproken hoe het beter moet. Enkele vrijwilligers meldden zich toen aan. Met frisse inzet is de huurponycommissie wederom opgestart. Maar het is niet haalbaar.

De lessen worden nog gegeven tot en met donderdag 31 oktober. Er zal kritisch gekeken worden naar nieuwe huisjes voor de zes pony’s.

Een moeilijk, maar een zeer weloverwogen besluit. Als er vragen zijn, mail ons via bestuur@hyr.nl of via huurpony@hyr.nl. We zullen dan z.s.m. antwoorden.

Ondanks dit besluit blijven we positief ingesteld en kijken we vooruit. Deze beslissing biedt meer mogelijkheden voor de rijdende leden. De rijbanen en longeerring zijn bijvoorbeeld vaker beschikbaar. En er is meer….. Maar dat vertellen we zodra het rond is. Nieuwsgierig? Houd ons in de gaten via Facebook!

Met vriendelijke groet,

Bestuur De Hollandsche IJsselruiters en de Huurponycommissie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie