Junior IJsselruitercompetitie – verslag springwedstrijd

In het voorjaar van 2019 organiseert de huurponycommissie van de Hollandsche IJsselruiters speciaal voor onze jonge ruiters en amazones een aantal onderlinge wedstrijden.

Afgelopen zaterdag 6 april werd de tweede wedstrijd van een serie van vier wedstrijden verreden. Deze keer werd de spring en vaardigheid van de deelnemers getest. Voor de meer ervaren kinderen werd een echt parcours uitgezet door onze springinstructrice Martine. Samen met Lisanne, een van onze huurpony-instructrices , werden de deelnemers begeleid om verschillenden hoogtes te springen. In de hoogste klasse 80 cm gingen Donna Fleur en Danique met elkaar de strijd aan, waarbij Danique nipt won met 77,5 stijlpunten.

In de 2e groep sprongen Mariëlle, Fleur, Mahlika en Mandy op 65 cm hoogte. Mahlika won daarbij met pony Moos met maar liefst 80 stijlpunten. De 3e groep waagde zich aan 50 cm hoogte en deze rubriek werd met flinke voorsprong en 77,5 stijlpunten gewonnen door Myrthe Francken met pony Gaby. In de laatste groep werd het springparcours op 40 cm gezet en hierin won Maaike Blom met Gaby. Een knappe 2e plaats was er voor Miralda Treur en een 3e plaats voor Floor Hermsen (zie foto met pony Jazz).

Na 11 uur was het de beurt aan de allerkleinsten van de vereniging. Voor deze kinderen werd er speciaal een vaardigheidsparcours uitgezet met een sprongetje, balkjes en het ontwijken van pionnen. Onze instructrice Britt, later bijgestaan door Jolanda, hielp de kinderen de proefjes door.

Bij de rubriek Va3 won Annabel Langenberg het oranje lint met maar liefst 212.5 punten, Lotus Dijkstra met pony Little Lady werd 2e met 206 punten en Thalina van der Wind de 3e prijs met 204.5 punten.

In rubriek Va2 won Yara de Rooij met 208.5 punt de 1e plaats, Jaimy Vonk en Willemien Hoogendoorn samen een gedeelde 2e prijs op dezelfde pony Moos en Benthe Gelderblom een derde plaats met knap 204 punten.

Bij de allerlaatste rubriek Va1 deden zelfs 11 kinderen mee. Een zeer grote groep waarbij alle kinderen hun uiterste best deden om het parcours zo netjes mogelijk rond te rijden. 1e Prijs ging naar Lisette Francken met pony Zahra en 226.5 punt. 2e prijs werd gewonnen door Nelleke Hermsen met 217 punten en 3e prijs ging naar Alishya van Elleswijk met pony snorrie en 216 punten.

Aan het einde van deze springwedstrijd met maar liefst 33 kinderen aan de start ging iedereen naar huis met een dosis zelfvertrouwen en zich alweer voorbereidend op de volgende wedstrijd in de Junior IJsselruitercompetitie die op 11 mei 2019 zal plaatsvinden.

Floor Hermsen met Jazz

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie