Nieuwe proefjes tijdens huurponywedstrijd dressuur

Afgelopen zaterdag heeft de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaatsgevonden bij de Hollandse IJsselruiters met maar liefst 25 deelnemers op de startlijst! Dit jaar is gestart met een nieuwe opzet; er werden de zogenoemde F proeven, behorend bij FNRS- wedstrijden, en beoordeeld door een jury. Er werd in vijf verschillende klasses gestart; F1-F2-F3-F5 en F6. Wanneer je 210 punten of meer scoort krijg je promotiepunt. Net als op de ‘echte’ dressuurwedstrijden dus!

De meeste ervaren huurponyleden mochten het spits afbijten in de klasse F6 en dat begon gelijk pittig! Fleur Huckriede moest helaas vroegtijdig haar proeven beëindigen maar won wel de prijs voor doorzettingsvermogen. Mahlika Leeman met de pony Moos behaalde de eerste prijs met 222 punten. Tweede werd Mandy Steenkamer met 219 punten en derde werden Loraine van der Kleij en Kim van Dijken. Beiden reden hun proefje op de pony Nino en behaalden een gelijke score van 217 punten.

In de klasse F5 werd Anne Baauw met Moos eerste, zij behaalde 219 punten. Sabrina van Wees behaalde met Samanka 211 punten een mocht daarmee de tweede prijs in ontvangst nemen. Aniek de Jong completeerde het podium; zij behaalde met Gaby 203 punten.

Het programma vervolgde met de klasse F3. Hierin behaalde Nora Moolenaar met Moos de hoogste punten (230 punten) en werd daarmee eerste. De tweede prijs was voor Noa Verdouw met Lovely (227 punten) en derde werd Tessa Mulder met Gaby met 226 punten.

Annabel Langenberg met Lovely zij behaalde 237 punten in de klasse F2 en schreef hiermee deze rubriek op haar naam. De tweede prijs was er voor Rachel Gelderblom met Samanka met 230 punten op de voet gevolgd door Lotus Dijkstra met met Moos. Zij behaalde 229 punten en werden dus derde.

De jongste en daardoor ook minst ervaren kinderen reden in de klasse F1. Ook in deze beginnersklasse werden mooie proeven gereden! De hoogste score was er voor Jaimy Vonk met Zahra. Zij behaalde 233 punten en verdiende hiermee de eerste prijs. Emma Smeels op Lovely (229 punten) en Kyandro Jacobs op Zahra (220 punten) werden respectievelijk tweede en derde.

Het was duidelijk dat er goed was geoefend tijdens de lessen. Er werden erg nette proefjes gereden en bijna alle deelnemers hebben een promotiepunt gehaald! Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie mooie scores! Wellicht zien we jullie op de volgende wedstrijden; op 7 april a.s. gaan we springen en 12 mei volgt er weer een dressuurwedstrijd. Tot dan!

De deelnemers van de huurponywedstrijd met trotse instructrices Marijke, Mylène en Jolanda.

 

Huurponywedstrijd dressuur – startlijst online!

Aanstaande zaterdag vindt de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaats. Er zullen dit seizoen in totaal vijf wedstrijden verreden worden in de zogenoemde Junior IJsselruitercompetitie: 3 dressuurwedstrijden en 2 springwedstrijden.

Er is de afgelopen tijd goed geoefend met de nieuwe dressuurproefjes. De opzet is namelijk net iets anders dan voorgaande jaren. We zullen gebruik maken van de F-proeven behorend bij FNRS-wedstrijden. Wanneer deze nieuwe opzet als positief ervaren wordt, zullen onze huurponyleden in de toekomst wellicht een persoonlijk ruiterpaspoort ontvangen waarin de verrichtingen op de wedstrijden exact wordt bijgehouden. Zover is het nu nog niet! Wel zullen de officiële proefjes door onze huurponykids gereden worden en door een jury beoordeeld.

Een spannende dag dus zaterdag! De definitieve startlijst is hieronder te downloaden. Er zijn een paar kleine wijzigingen ten opzichte van de voorlopige lijst. Veel succes iedereen en tot zaterdag!

DEFINITIEVE STARTLIJST HUURPONYWEDSTRIJD

 

NIEUW!!!! De HYR Kidzclub

Belangrijk nieuws voor alle kinderen van de Hollandsche IJsselruiters:

We hebben iets nieuws voor alle kinderen, ook als je niet lid bent: ‘HYR-KIDZCLUB’

Hier onder leggen we uit wat het inhoud en hoe je je kunt aanmelden, want het is echt superleuk!

Paardrijden en alles wat daarmee te maken heeft vinden wij, paardenliefhebbers, leuk.

Net zoals je op school vrienden en vriendinnen hebt, is dat vaak ook zo bij de sportvereniging. Het valt ons op dat heel veel kinderen elkaar niet kennen omdat ze niet op dezelfde dag les hebben of dezelfde wedstrijden rijden. Daarom dachten wij als we nou eens een Kidzclub oprichten, kunnen de kinderen van de HYR elkaar leren kennen en dat is nog gezelliger.

We hebben op de HYR een Evenementencommissie, zij organiseren voor jong en oud al heel veel super leuke evenementen. De Kidzclub zal, naast de al leuke evenementen, 5x per jaar, iets leuks en/of leerzaams doen. Speciaal voor jou! Natuurlijk altijd met als onderwerp: paarden.

De Kidzclub kost Є 5,00 per keer. Voor eten en drinken word gezorgd .

Ben je benieuwd wat de kidzclub voor leuke dingen organiseert? Kijk dan snel achterop het juryhok in de binnenrijhal voor alle informatie.

Je kunt je inschrijven via het inschrijfblad achter het juryhok of mail naar kantine@hyr.nl.

Tot snel!

Elske Blommers

Junior IJsselruitercompetitie 2018

De Hollandsche IJsselruiters wenst u allereerst het allerbeste voor het nieuwe jaar. Laten we met elkaar van 2018 een gezellig, succesvol, sportief en leuk jaar maken!

Het jaar is dan nog maar net begonnen, maar de afgelopen tijd is de huurponycommissie ook alweer volop bezig geweest met de planning voor het komende seizoen. In 2018 zullen er uiteraard ook weer een aantal wedstrijden georganiseerd worden voor onze huurponyleden. Net als vorig jaar zullen er een drietal dressuurwedstrijden zijn, maar is er ook de mogelijkheid mee te doen aan springwedstrijden.

Zoals vermeld in onze laatste nieuwsbrief zal het zogenoemde ‘Ruiterpaspoort’ ingevoerd gaan worden. Hierbij hoort een proevenboekje met proeven op verschillende niveaus. Wanneer de jury op de wedstrijd je dressuurproef met voldoende punten heeft beoordeeld, mag je een niveau hoger. Dit wordt dan afgestempeld in het paspoort en wordt dan ook echt geregistreerd. Net als bij de ‘echte’ KNHS-wedstrijden. Het gaat nog om een experiment, dus de komende wedstrijden zijn vooral om te kijken of iedereen het leuk vindt. Je krijgt dit jaar dus nog niet echt een persoonlijk ruiterpaspoort en je punten zullen nog niet worden geregistreerd.

Uiteraard zullen de proefjes weer geoefend worden in de lessen. Vraag je instructie voor meer info en de mogelijkheden. Ze kunnen je er alles over vertellen!

Schrijf de volgende data alvast op in je agenda:

27 januari 2018 (dressuur)

7 april 2018 (springen)

12 mei 2018 (dressuur)

9 juni 2018 (springen)

7 juli 2018 (dressuur) – met feestelijke afsluiting!

Inschrijven kan via de inschrijflijsten op het prikbord. Kosten bedragen €5 per wedstrijd. Voor vragen kun je terecht bij je instructie of huurpony@hyr.nl.

Tot op onze huurponywedstrijden!

Een koud laatste HYR wedstrijdweekend van 2017

Afgelopen weekend werd weer een indoor dressuurwedstrijd verreden bij de Hollandsche IJsselruiters. Dit laatste HYR-wedstrijdweekend in 2017 was koud, maar daardoor niet minder succesvol voor onze eigen leden. Marije Spaan en Demi Laudabilis wonnen met 205,5 en 200,5 punten de klasse M2 paarden. Ze werden op de hielen gezeten door Pam Lissenburg, die met Rudmer D 198,5 en 202,5 punten tweede werd.

In de klasse M1 paarden was er in de eerste proef een gedeelde eerste plek voor Robina de Jong met 191,5 punten. In beide proeven eindigde Jolanda Boere-Mulder met Grace Kelly B op de tweede plek. Ook de klasse L1 paarden was prooi voor twee HYR-leden: Anita Steenbergen-Stigter wist beide proeven te winnen met 197,5 en 192,5 punten. Xandra van der Klis mocht in de tweede proef het rode lint ophalen, zij reed met Falina B naar een score van 190,5 punten.

Ook de jonge aanwas was succesvol: Dijon Uitbeijerse reed in de klasse L1 pony’s naar een mooie score van 191 punten. In de eerste proef van de klasse B pony’s mocht Loraine van der Kleij het rode lint op komen halen, zij reed met Amigo een score van 196 punten bijeen en werd daarmee tweede. In de tweede proef mocht Danique Spruit naar voren komen voor de tweede plaats, met pony Amigo reed zij 195 punten bijeen. Ook Marijn Hoogenboom en Donna Fleur van Kats deden het niet onverdienstelijk in deze rubriek, beiden reden naar mooie winstpunten. Miralda Treur behaalde twee keer een mooie derde plek met haar pony Buffy in de Bixie klasse B1. Fenna Pasman, de jongste van het stel, stapte dapper na een val van haar pony weer op en werd met 72 en 66 punten twee keer tweede in de Bixie rubriek klasse A.

Iedereen gefeliciteerd met deze mooie resultaten en tot op onze volgende wedstrijden! Na een winterstop gaan we op 24 en 25 februari 2018 namelijk weer verder met het indoorseizoen.

Eerst staat 19 januari de nieuwjaarsbingo op de planning. Jullie komen toch ook?

Kom 2018 inluiden met onze gezellige nieuwjaarsbingo

Op vrijdagavond 19 januari a.s. organiseert de Evenementencommissie van de Hollandsche IJsselruiters weer een gezellige nieuwjaarsbingo in de kantine van de HYR. Onder het genot van een lekker hapje en drankje is dit gelijk een goede gelegenheid om elkaar een mooi 2018 te wensen.
Kom je ook gezellig? Laat dit even weten via evenementen@hyr.nl.
Voor leden is deelname gratis en aan niet-leden wordt een klein bedrag van €5 gevraagd.
Er zijn leuke prijzen te winnen en het eerste drankje en de hapjes zijn inbegrepen.

Mooie proeven tijdens kür op muziekwedstrijd

Gisteravond vond de kür op muziekwedstrijd plaats bij de Hollandsche IJsselruiters. Gezien het plezier van alle deelnemers, de mooie proeven, prachtige muziek en het enthousiaste publiek mag dit evenement wederom  zeer succesvol genoemd worden. Gelukkig waren er genoeg ouders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen die de kou trotseerden om te kijken naar de verrichtingen van de deelnemers. Dat bleek niet voor niets, want iedereen had weer goed zijn best gedaan! Zo kwamen er verschillende huurponygroepen de baan in. Extra leuk was dat zowel meer gevorderde huurponyleden als ook kinderen die eigenlijk nog niet zo heel veel rijervaring hebben deelnamen. Dat laatste was eigenlijk nauwelijks te zien, want wat reed iedereen zijn of haar pony stoer rond en wat waren alle huurpony’s braaf.

De binnenbaan was mooi versierd waardoor de gehele entourage best indrukwekkend was voor de deelnemers. Dat was te zien zodra de pony’s of paarden binnen kwamen, maar de organisatie had hier rekening mee gehouden in de programmering waardoor iedereen ruim de tijd kreeg om de paarden en pony’s te laten wennen. Iedereen was hierdoor in de gelegenheid om zijn beste kür te rijden. Het publiek werd getrakteerd op mooie proeven van o.a. Spaanse rijders, elfjes op eenhoornen (The Unicorns), een achttal haflingers als Pink Panthers, een groep minions, een stoere en tegelijkertijd schattige Mega Mindy en een duivelse combinatie. En dan is nog niet eens iedereen benoemd, dus het was letterlijk bont gezelschap.

In de pauze was er nog een verrassingsact in de vorm van Friezencarroussel Black Happinezz, die speciaal voor deze avond naar Oudewater was gekomen om een spectaculaire show te rijden waarbij vrijwel alle bekende kersthits voorbij kwamen. Iedereen keek vol bewondering hoe de acht imposante Friezen door de baan gestuurd werden.

De Evenementen Commissie kan terugkijken op een zeer geslaagde avond. Door de lekkere wafels van Tineke, warme chocolademelk en heerlijke erwtensoep kon het publiek zich van binnenuit gelukkig weer een beetje opwarmen. De beoordeling van alle uiteenlopende optredens viel natuurlijk niet mee, maar toch wist de jury uiteindelijk de Unicorn-huurponygroep van Jolanda met hun zeer nette optreden as winnaars aan te wijzen. Dijon en Donna Fleur mochten met hun pony’s Zoë en Sky de tweede prijs in ontvangst nemen.

Namens de Evenementen Commissie worden alle deelnemers, het publiek, alle vrijwilligers en iedereen die op wat voor wijze heeft bijgedragen aan dit leuke evenement, heel erg bedankt!