Eerste wedstrijd om titel Junior IJsselruiter 2017

Zaterdag 14 januari barstte de strijd voor de titel ‘Junior IJsselruiter van 2017’ los op het terrein van de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater. De strijd om de titel wordt dit jaar beslecht in 3 dressuur- en 2 springwedstrijden. Op 14 januari stond de eerste dressuurwedstrijd op het programma. Er kwam een overweldigend aantal jonge amazones en ruiters aan de start, maar liefst 37!

De dag ving aan met de klasse L2. De dames waren aan elkaar gewaagd, met een halve punt voorsprong op Kim van Dijken werd Doreth Verkleij eerste. Op de derde plaats volgde Fleur Huckriede. In de klasse L1 werd Mandy Steenkamer eerste met 188 punten, op de tweede plaats volgde met een score van 185,5 punten Nikita Bos. Derde in deze klasse werd Mahlika Leeman. Ook in de klasse B lagen de scores dicht bij elkaar. Eerste in deze klasse werd Lotte Verdel met 189 punten. Op een halve punt achterstand volgde Aniek de Jong, die weer een halve punt meer scoorde dan Mandy Steenbergen.

De grootste groep deelnemers telde de B zonder galop, hier kwamen de allerjongsten aan de start die werden onderverdeeld in een groep met begeleiding en zonder begeleiding. In de groep met begeleiding ging het oranje lint naar Benthe Gelderblom, het rode lint naar Jorieke den Hertog en het witte lint naar Lisette Francken. In de groep zonder begeleiding ging de overwinning naar Fabienne Brand die een keurige proef met Moos liet zien. Tweede werd Nora Molenaar en derde Jessica van Houten.

Op zaterdag 11 maart wordt de eerste springwedstrijd verreden. Tot dan?!

TUSSENSTAND (januari 2017)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie