HYR kroont nieuwe clubkampioenen

Het was een mooie strijd op zaterdag 1 oktober tijdens de clubkampioenschappen bij de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater. Onder het genot van een zonnetje streden onze leden voor de titels in het mennen, dressuur en springen. In iedere discipline werden kampioenen gehuldigd, zowel bij de pony’s als bij de paarden. Naast de eer werd er gestreden om prachtige prijzen, die werden gesponsord door Fauna Plaza en Emté Oudewater.

Mennen
De dag begon met de discipline mennen. Er werd een dressuurproef en een vaardigheidsparcours verreden, zowel door de jeugd als door de volwassenen. Bij de volwassenen nam Rob Wijnstok in de dressuur het oranje lint mee naar huis. Samen met Bouke werd hij eerste met 197 punten. Op de tweede plaats volgde Peter van de Hoog samen met Charell met 185 punten. In het vaardigheidsparcours waren de rollen omgedraaid; een eerste plek voor Peter van de Hoog (3 strafpunten in een tijd van 1.02 minuut) en tweede plek voor Rob Wijnstok.
Bij de jeugd won Anne Schievink met 185 punten de dressuurproef, net voor Jente Schievink met 184 punten. In het vaardigheidsparcours ging Anne Schievink als een speer! Binnen 52 seconden had zij haar pony Ventje het parcours foutloos rondgestuurd. Op de tweede plaats volgde Jessie Weber met Whitney.

Prijswinnaars van HYR Clubkampioenschap

Prijswinnaars van HYR Clubkampioenschap

Dressuur
Na het mennen stond de dressuur op het programma. In de klasse Z1/Z2 paarden mocht Jolanda Boere-Mulder zich als eerste opstellen met Ballerina. Zij behaalden een score van 229 punten in hun dressuurproef. Ook in de klasse L1/L2 paarden was Jolanda een maatje te groot voor haar concurrentie. Met een megascore van 215,5 punten hield zij Robina de Jong achter zich in het klassement. In de klasse M1/M2 paarden werd Anja van Vliet eerste met Martin, met een score van 190 punten.
De klasse B-paarden was een goed gevulde rubriek met veel prijzen. Roelle van Soest mocht zich als vierde opstellen met een score van 202 punten. Cilla Schrama bleef Roelle nipt voor met een score van 202+ en werd derde. Op de tweede plaats eindigde Patricia Spelt met 211 punten. Met één puntje meer eindigde Ineke Kasbergen op de eerste plaats met Amigo.
Bij de pony’s werd de klasse L1/L2 gewonnen door Marije Kasbergen met Amigo. Met een topscore van 239 werd Petra Reuten eerste in de klasse F1 pony’s en bij de paarden ging Luna Alberts met het oranje lint naar huis. Bij de B-pony’s bleef Lieke Lambers haar concurrentie voor; met 204 punten werd zij eerste.
Ook de allerkleinste kwamen deze dag aan de start. In de Bixie B1 werd Ellemieke van den Akker eerste met 82 punten. Een mooi perspectief voor de toekomst!

De strijd om het clubkampioenschap in de dressuur paarden was een spannende, Jolanda Boere-Mulder wist met een megascore van 71,83% Ineke Kasbergen nipt voor te blijven. Met Grace Kelly is zij gekroond tot clubkampioen in de dressuur paarden. Met een mooie score van 68,28% won Petra Reuten de strijd om het clubkampioenschap in de dressuur pony’s van Marije Kasbergen.

Springen
Nadat ze eerder op de dag naast het clubkampioenschap dressuur voor pony’s greep, nam Marije Kasbergen later op de dag een sportieve revanche door het clubkampioenschap bij het springen mee naar huis te nemen. Met 80,5 stijlpunten en een foutloos parcours werd Marije Kasbergen met haar pony Amigo clubkampioen. Het was een succesvolle dag voor pony Amigo die deze dag maar liefst vier rubrieken op zijn naam wist te schrijven. Daarna wist Celesta Hoogendijk met 59,5 stijlpunten en 12 strafpunten het clubkampioenschap in de rubriek springen voor paarden op te eisen.

Alle clubkampioenen nogmaals van harte gefeliciteerd!

In het weekend van 29 en 30 oktober staat de eerste indoor dressuurwedstrijd bij de Hollandsche IJsselruiters op het programma. Kom gerust een kijkje nemen of geef je op.

Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de clubkampioenschappen. Daarnaast willen wij onze sponsors Emté Oudewater en Fauna Plaza bedanken voor de prachtige prijzen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie