HYR Nieuwsbrief | editie 4/4

Spek de clubkas
De Hollandsche IJsselruiters doen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. De opbrengst is bedoeld om de sanitaire voorzieningen op onze club te vernieuwen. Alleen Rabobank-leden kunnen stemmen. Heb jij post ontvangen van de Rabobank met een stemcode? Stem dan op de Hollandsche IJsselruiters! Dit kan t/m 19 oktober a.s. Kunnen we straks allemaal genieten van spiksplinternieuw sanitair!

Natuurlijk doen we ook mee met de Grote Clubactie. Ga jij loten verkopen voor onze club? Vraag dan een boekje aan je instructie of mail even naar sponsor@hyr.nl. Wie het meest aantal loten verkoopt krijgt een gratis privéles!!

Pensionstalling
Al geruime tijd staan er pensionstallen leeg. Het werven van meer pensionklanten valt niet mee. Totdat onlangs zich 5 nieuwe pensionklanten (en 2 bijrijders) hebben aangemeld voor het stallen van 6 paarden. Nu moeten we ineens nadenken over een wachtlijst! Hoe leuk is dat! De dames zullen hun paarden vanaf 1 november a.s. op de vereniging komen stallen. Voor eventuele vragen of een toelichting ben je van harte welkom op het ingelaste inloopspreekuur op woensdagavond 12 oktober van 20.00 tot 20.30 uur in de HYR-kantine.

Faciliteiten
Harry Mulder heeft onlangs aangegeven per 31 december 2016 te stoppen met de werkzaamheden op het terrein. We betreuren dit zeer. We zijn daarom naarstig opzoek naar een vervanger. Wie kan en wil Harry vervangen? Graag even mailen naar bestuur@hyr.nl. En zoals jullie waarschijnlijk al gespot hebben, de openslaande deuren in de kantine achter zijn vervangen. Nu nog de deuren voorzien van een likje verf en dan is het helemaal af. Wie heeft tijd om Harry daarbij te helpen?
Samenwerkingen
Laura Kroeze heeft inmiddels haar intrek genomen in de ponystallen voor op het terrein. Samen met Gert is het pand schoongemaakt en opgeknapt. Haar pony’s verwelkomen iedereen die nu het terrein op rijdt. Welkom Laura en Gert en veel succes!

Mestbeleid rijbanen en paddock
Het blijft een puntje. Onze edele viervoeters mesten af en toe. De mest opruimen is een pré. Niet alleen voor het behoud van de rijbanen en paddock, maar ook voor de hygiëne. Om dit zo goed mogelijk te realiseren zijn de mestbakken in de binnenrijbaan weggehaald. Daarvoor in de plaats staan er een mestboy en kruiwagen nabij de stands. Graag direct even legen op de mesthoop.

Evenementen
De BBQ was een succes. Net als het HYR-kamp in Soerendonk; perfect weer, heerlijk eten en het zwemmen met je grote vriend was toch wel héél bijzonder. Foto’s van kamp zijn te vinden op onze Facebookpagina. Ook het Clubkampioenschap was zeer geslaagd. Niet alleen kon je dressuurproeven rijden, maar ook het mennen en springen kwam aan bod. Het was een gezellige drukke dag. Op naar het volgende evenement: kür op muziek op 10 december a.s.. Iedereen mag meedoen! Dus ook ‘niet’ leden en huurponykinderen. Nadere informatie volgt. Houd de website goed in de gaten!

KNHS-dressuurwedstrijden
Het is alweer oktober, dus het indoorseizoen gaat weer van start. De eerste wedstrijd vindt plaats op 29 en 30 oktober a.s.. Schrijf je nog snel even in. Check de website voor alle data van onze wedstrijden. Het is dus ook weer tijd voor een grote schoonmaak van de binnenrijbaan! Op zaterdag 22 oktober kan er dan ook geen gebruik worden gemaakt van de binnenrijbaan (zie online lesrooster voor de tijden). Hulp is natuurlijk van harte welkom!

Onderhoud
De CV-ketel in de bovenkantine is verouderd en weigert vaak warm water te geven en de kantine op te warmen. Om toch je paard met lekker warm water te kunnen wassen (en natúúrlijk fijn warm een bakkie koffie te kunnen doen), wordt de CV-ketel vervangen door Francken & Vermeij, die dit grotendeels zullen sponsoren. Namens alle leden, een heel warm dankjewel!
Ondertussen is er ook gestart met het onderhoud van het land. Er is onlangs gebaggerd. Volgend voorjaar gaan we verder met het onderhoud, dan is de bagger goed ingeklonken.

Parkeerbeleid
Om het terrein voor iedereen toegankelijk te houden is het van belang goed te parkeren. Losse auto’s voor de mestbak zodat auto’s met aanhanger goed kunnen draaien. Het ‘stallen’ van losse trailers zal vóór de kuilbalen gebeuren.

Mailadressen
De Hollandsche IJsselruiters heeft 7 commissies. Iedere commissie heeft haar eigen mailadres, welke zijn te vinden op de website. Heb je een vraag aan één van de commissies? Mail gerust!

HYR Nieuwsbrief downloaden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie