Mooie proeven tijdens kür op muziekwedstrijd

Gisteravond vond de kür op muziekwedstrijd plaats bij de Hollandsche IJsselruiters. Gezien het plezier van alle deelnemers, de mooie proeven, prachtige muziek en het enthousiaste publiek mag dit evenement wederom  zeer succesvol genoemd worden. Gelukkig waren er genoeg ouders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen die de kou trotseerden om te kijken naar de verrichtingen van de deelnemers. Dat bleek niet voor niets, want iedereen had weer goed zijn best gedaan! Zo kwamen er verschillende huurponygroepen de baan in. Extra leuk was dat zowel meer gevorderde huurponyleden als ook kinderen die eigenlijk nog niet zo heel veel rijervaring hebben deelnamen. Dat laatste was eigenlijk nauwelijks te zien, want wat reed iedereen zijn of haar pony stoer rond en wat waren alle huurpony’s braaf.

De binnenbaan was mooi versierd waardoor de gehele entourage best indrukwekkend was voor de deelnemers. Dat was te zien zodra de pony’s of paarden binnen kwamen, maar de organisatie had hier rekening mee gehouden in de programmering waardoor iedereen ruim de tijd kreeg om de paarden en pony’s te laten wennen. Iedereen was hierdoor in de gelegenheid om zijn beste kür te rijden. Het publiek werd getrakteerd op mooie proeven van o.a. Spaanse rijders, elfjes op eenhoornen (The Unicorns), een achttal haflingers als Pink Panthers, een groep minions, een stoere en tegelijkertijd schattige Mega Mindy en een duivelse combinatie. En dan is nog niet eens iedereen benoemd, dus het was letterlijk bont gezelschap.

In de pauze was er nog een verrassingsact in de vorm van Friezencarroussel Black Happinezz, die speciaal voor deze avond naar Oudewater was gekomen om een spectaculaire show te rijden waarbij vrijwel alle bekende kersthits voorbij kwamen. Iedereen keek vol bewondering hoe de acht imposante Friezen door de baan gestuurd werden.

De Evenementen Commissie kan terugkijken op een zeer geslaagde avond. Door de lekkere wafels van Tineke, warme chocolademelk en heerlijke erwtensoep kon het publiek zich van binnenuit gelukkig weer een beetje opwarmen. De beoordeling van alle uiteenlopende optredens viel natuurlijk niet mee, maar toch wist de jury uiteindelijk de Unicorn-huurponygroep van Jolanda met hun zeer nette optreden as winnaars aan te wijzen. Dijon en Donna Fleur mochten met hun pony’s Zoë en Sky de tweede prijs in ontvangst nemen.

Namens de Evenementen Commissie worden alle deelnemers, het publiek, alle vrijwilligers en iedereen die op wat voor wijze heeft bijgedragen aan dit leuke evenement, heel erg bedankt!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie