Schriktraining, een leuke ervaring voor jou en je paard!

Op zaterdag 13 mei a.s. organiseert de Hollandsche IJsselruiters een basis schriktraining. Hierbij leren ruiters en amazones hoe ze om moeten gaan in (voor hen of voor het paard/pony) spannende situaties. Oftewel, hoe reageer je op iets wat je paard of pony spannend vindt en hoe geef je hem vertrouwen toch door te gaan.

De basistraining is bedoeld voor combinaties die nog niet eerder, of heel lang geleden, een training hebben gevolgd. Er wordt begonnen met verschillende kleuren en maten zeiltjes, kennis gemaakt met de levende kliko, ratels, toeters en bellen. Je kunt door verschillende soorten gordijnen lopen met je paard. Jullie worden bekogeld met soft balletjes en lopen dwars door een bak met petflesjes. Lopen langs wapperende vlaggen en voetballen met een echte voetbal van 1.50 meter doorsnee. Tevens kun je tijdens de training het haar van je paard laten föhnen met de bladblazer en aan het eind zul je zien dat de paarden dwars door het rookgordijn lopen. 

Geef je snel op!

Stuur voor 24 april a.s. een mail naar evenementen@hyr.nl en vermeld hierin je naam, leeftijd en of je met een paard of pony wilt deelnemen. De kosten bedragen €25 voor HYR-leden en €27.50 voor niet-leden. LET OP: de inschrijving is pas definitief na betaling via NL02 RABO 0160 6757 66.

Meer info over de trainingen is te vinden op www.schriktraining.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie