Schrijf je in voor het Open Clubkampioenschap

Op 25 mei 2019 organiseren de evenementencommissie en de wedstrijdcommissie weer een clubkampioenschap! Tijdens dit clubkampioenschap worden de disciplines dressuur en springen verreden. Bij genoeg animo wordt er ook mennen vaardigheid en/of dressuur georganiseerd.

Per klasse van een discipline wordt er een klassement opgemaakt waarvan er een prijsuitreiking plaatsvindt. Niet-leden kunnen geen clubkampioen worden maar doen wel mee in het klassement per klasse en discipline. Er zal per discipline een pony en paard clubkampioen gehuldigd worden. Voor de Bixie-rubrieken zullen we een aparte clubkampioen kronen. De prijsuitreiking van de gehele dag en de clubkampioenen vindt na afloop van de dag plaats.

Opgeven kan door te mailen naar wedstrijden@hyr.nl onder vermelding van je naam, naam paard en de discipline en klasse waarin je wilt starten.
Zie hieronder voor welke rubrieken ingeschreven kan worden.

Dressuur
Er wordt één proef verreden. De dressuurproeven die worden verreden zijn:
Bixie AA: Bixie-1
Bixie A: Bixie-3
Bixie B1: Bixie-5
Klasse BB: 1
Klasse B: 3
Klasse L1: 6
Klasse L2: 11
Klasse M1: 15
Klasse M2: 19
Klasse Z1: 23
Klasse Z2: 27
Klasse ZZL: 31

Springen
Je springt één parcours. Voor het springen kan ingeschreven worden in de volgende hoogtes:
– 40 cm
– 60 cm
– 80 cm
– 100 cm
– 120 cm

Wil je een andere hoogte springen? Geen probleem, geef dat even door aan ons en we passen het parcours voor je aan. Je wordt beoordeeld op stijlpunten, ongeacht welke hoogte je springt, waarbij je springfouten meegenomen worden. Degene met het minst aantal strafpunten en de meeste stijlpunten zal worden gekroond tot clubkampioen. Mochten twee deelnemers hetzelfde puntentotaal bereiken, zal worden gekeken naar de tijd. Het protocol zal te zijner tijd hier op de website verschijnen.

Mennen
Bij genoeg animo wordt er ook een dressuur- en/of vaardigheidsparcours verreden voor de menleden. Menproef volgt nog.

Met vriendelijke groet,

De wedstrijd- en evenementencommissie van de Hollandsche IJsselruiters

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie