Op zaterdag 17 juni werd de strijd voor de titel ‘Junior IJsselruiter van 2017’ beslecht tijdens de derde dressuurwedstrijd en tevens laatste wedstrijd van het seizoen. In totaal werden er 3 dressuur- en 2 springwedstrijden verreden tijdens de Junior IJsselruitercompetitie.

Zoals bij alle wedstrijden in de competitie, stonden allereerst de hogere klassen op het programma. Met 200,5 punten pakte Marielle van Zuilen met Nino de eerste plaats. Kim van Dijken volgde op de tweede plaats; zij reed met Sam een mooie 195,5 punten bij elkaar. De derde plaats was voor Fleur Huckriede. In de klasse L1 was de winst voor Loraine van der Kleij door met de pony Nino 194 punten te scoren in haar dressuurproef. Tweede in deze klasse werd Mandy Steenkamer met 192,5 punten waarna Mahlika Leeman met 188 op de derde plaats volgde.

In de klasse B met galop reed Lotte Verdel naar een hattrick: alle drie de dressuurwedstrijden wist zij te winnen! Dit maal reed zij met Lovely naar de winnende score van 201,5 punten. Anne Baauw reed met Nino 195 punten bij elkaar, wat goed was voor het rode lint. De derde plek was voor Sabrina van Wees. Met 188,5 punten reed zij met Sam naar een mooie derde plek. De dag werd afgesloten door de jongste HYR- aanwas in de klasse B zonder galop. Met 78 punten eindigde Nora Molenaar met Zahra op de eerste plek. Luna Bijsterveld reed met Gaby naar een knappe score van 75 punten. Noa Verdouw volgde met Lovely op een derde plek met 71 punten.

Deze dag werden tevens de prijzen voor de ‘Junior IJsselruiter-kampioenen’ uitgereikt en sloten we de dag af met een BBQ voor de kids en hun ouders. Er werden deze dag drie kampioenen gehuldigd: een Junior IJsselruiter spring-, dressuur- en allroundkampioen. Nadat zij alle drie de dressuurwedstrijden met hoge scores gewonnen had, kon het niet anders dan dat Lotte Verdel tot Junior IJsselruiter dressuurkampioen gekroond werd. De springkampioen werd Sabrina van Wees. Zij wist als enige beide springwedstrijden op haar naam te schrijven. De allroundkampioen is Marielle van Zuilen. Zij was degene die het beste heeft gepresteerd in zowel de dressuur als in het springen.

Gefeliciteerd allemaal met jullie topprestaties! Graag tot op een van onze volgende wedstrijden!