Huurponywedstrijd bij HYR

Zaterdag 30 januari jl. werd er een huurponywedstrijd bij de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater verreden. In opperste concentratie deden 34 kinderen, die wekelijks les rijden op de huurpony’s van de vereniging, hun uiterste best een zo net mogelijk dressuurproefje te rijden. Deze wedstrijd was de eerste uit een reeks van vier waar uiteindelijk de beste drie resultaten meetellen in de strijd om de titel ‘Junior IJsselruiter 2016’. Ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes waren in grote getale aanwezig om de verrichtingen van onze huurponyleden te volgen.

Vol trots zagen de instructrices dat alle kinderen hun pony goed onder controle hadden en zo een mooie dressuurproef neer konden zetten. In de klasse L2 was er een eerste plaats voor Mariëlle van Zuilen. Zij werd op de voet gevolgd door Fleur Huckriede en er was een mooie derde plaats voor Doreth Verkleij. In de klasse L1 was het Anouk den Hartog die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. De tweede prijs was er voor Nikita Bos, gevolgd door Lisa Baauw.

In de klasse B met galop was het Aniek de Jong die een welverdiende eerste plaats behaalde. Op de tweede plaats eindigde Lotte Verdel en Mahlika Leeman bezette de derde plek. In de B zonder galop liet Annemarie Janssen zien deze klasse prima te beheersen. Zij ging er met de winst vandoor. Nicky Ultee werd in deze klasse tweede en met een klein verschil behaalde Simone de Vetten de derde plaats. In de klasse B zonder galop kwamen onze jongst rijdende leden aan de start. Zij rijden onder begeleiding hun dressuurproefje en lieten allemaal al zien veel geleerd te hebben in de lessen. Jessica van Hout liet zien een natuurtalent te zijn en ze sleepte de eerste prijs binnen. Fabienne Brand mocht de tweede prijs in ontvangst nemen, op de voet gevolgd door Lois van Beek, die de derde prijs mee naar huis nam.

We danken alle leden en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het grote succes van de eerste wedstrijd. Volg jij ook lessen bij de Hollandsche IJsselruiters en wil je ook graag meedoen aan het clubkampioenschap ‘Junior IJsselruiter 2016’? Schrijf dan in voor de volgende wedstrijd op zaterdag 12 maart a.s. (vraag onze instructie voor meer info).

Alle deelnemers van de huurponywedstrijd hebben hun protocollen en prijzen in ontvangst genomen.

Alle deelnemers van de huurponywedstrijd hebben hun protocollen en prijzen in ontvangst genomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord