Startlijst Welkoop Open Clubkampioenschap

Zaterdag 26 mei a.s. vind het Welkoop Open Clubkampioenschap plaats bij de Hollandsche IJsselruiters. Onderaan dit nieuwsbericht is de voorlopige startlijst te vinden. Wij wensen jullie allemaal veel plezier en succes met de wedstrijd. Uiterlijk de vrijdag voor de wedstrijd komt de definitieve startlijst op www.hyr.nl. Check deze startlijst goed of je starttijden gewijzigd zijn! Mocht je je onverhoopt af moeten melden vernemen wij dit graag via wedstrijden@hyr.nl. Er zijn nog enkele plekjes over in zowel de dressuur en het springen, bijschrijven is nog mogelijk. De sluitingsdatum van de wedstrijd is echter al verstreken, kosteloos afmelden is daardoor niet meer mogelijk.

De wedstrijd wordt in de buitenbaan verreden, losrijden in de binnenbaan.

Per klasse van een discipline wordt er een klassement opgemaakt waarvan er een prijsuitreiking plaatsvindt. Niet-leden kunnen geen clubkampioen worden maar doen wel mee in het klassement per klasse van de discipline. Degene met de hoogste dagscore in de betreffende discipline wordt gekroond tot clubkampioen. De prijsuitreiking van alle rubrieken en clubkampioenen vindt na afloop van de dag plaats in de kantine. Dit jaar kennen we de volgende clubkampioenen: springen pony’s, springen paarden, dressuur pony’s, dressuur paarden en bixie.

Betaling van het inschrijfgeld vindt plaats bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine, betaling dient plaats te vinden alvorens je gaat losrijden. Kosten per proef en/of parcours voor leden zijn €7,50,-, voor niet leden €10,-. Mocht je een box voor deze dag gehuurd hebben, bedraagt de boxhuur €5,- p. dag.

Vergeten jezelf op te geven maar je wilt wel meedoen? Geen probleem! Er zijn nog enkele plekjes over in zowel de dressuur en het springen, bijschrijven is nog mogelijk. Meld je nog vlug aan door een mail te sturen naar wedstrijden@hyr.nl.

Welkoop Haastrecht is hoofdsponsor van het Open Clubkampioenschap 2018.

STARTLIJST OPEN CLUBKAMPIOENSCHAP – versie 21-mei (voorlopige startlijst)

NIEUW!!!! De HYR Kidzclub

Belangrijk nieuws voor alle kinderen van de Hollandsche IJsselruiters:

We hebben iets nieuws voor alle kinderen, ook als je niet lid bent: ‘HYR-KIDZCLUB’

Hier onder leggen we uit wat het inhoud en hoe je je kunt aanmelden, want het is echt superleuk!

Paardrijden en alles wat daarmee te maken heeft vinden wij, paardenliefhebbers, leuk.

Net zoals je op school vrienden en vriendinnen hebt, is dat vaak ook zo bij de sportvereniging. Het valt ons op dat heel veel kinderen elkaar niet kennen omdat ze niet op dezelfde dag les hebben of dezelfde wedstrijden rijden. Daarom dachten wij als we nou eens een Kidzclub oprichten, kunnen de kinderen van de HYR elkaar leren kennen en dat is nog gezelliger.

We hebben op de HYR een Evenementencommissie, zij organiseren voor jong en oud al heel veel super leuke evenementen. De Kidzclub zal, naast de al leuke evenementen, 5x per jaar, iets leuks en/of leerzaams doen. Speciaal voor jou! Natuurlijk altijd met als onderwerp: paarden.

De Kidzclub kost Є 5,00 per keer. Voor eten en drinken word gezorgd .

Ben je benieuwd wat de kidzclub voor leuke dingen organiseert? Kijk dan snel achterop het juryhok in de binnenrijhal voor alle informatie.

Je kunt je inschrijven via het inschrijfblad achter het juryhok of mail naar kantine@hyr.nl.

Tot snel!

Elske Blommers

Springlessen – er is nog plek!!

In september van vorig jaar zijn we (op veler verzoek) gestart met geven van springlessen op de vereniging. We kunnen wel zeggen…met succes! Het resultaat is een leuke volle ponyles met eigen pony’s variërend van beginner tot kinderen en pony’s die al wat meer aan kunnen. Ook is er elke week een groep enthousiaste kinderen die met de huurpony’s springen.

Na wat zoeken hebben wij de instructrice gevonden die perfect bij onze vereniging past! Haar naam is Martine de Voogt-Rodenburg. Martine kan de ervaren ruiter verder brengen, de beginnende ruiter/amazone het springen goed aanleren en de recreatieve ruiter het plezier meegeven gewoon te genieten van het springen en meer te leren van een les. Kortom voor elk wat wils.

Ondanks de grote groep enthousiaste ruiters hebben we nog een paar plekjes vrij en is er nog ruimte om 1 nieuwe groep te starten op de dinsdagavond. De lessen worden om de week aan de verschillende groepen gegeven.

Mocht je interesse hebben kun je je opgeven via het formulier op de website. Deze is te vinden onder lessen > huurponylessen of verenigingslessen of via onderstaande link:

AANMELDFORMULIER VERENIGINGSLES SPRINGEN

Zie hieronder een kleine introductie van Martine de Voogt-Rodenburg:

Toen Martine 6 jaar was is zij begonnen met pony rijden. Op haar 17e is zij over gegaan naar de paarden en heeft ze haar eerste paard zelf naar het Z dressuur gereden. Met haar tweede paard werd zij provinciaal kampioen Z-dressuur.

In 1998 is Stoeterij Rodenburgh in Knegsel gestart en zijn zij zich eerst gaan richten op pensionstalling en het opzetten van een eigen sportstal. Martine is zich toen gaan toeleggen op het springen en wel met groot succes. Binnen enkele jaren reed zij succesvol op internationaal niveau. Dit deed ze met oudere, ervaren paarden maar ook voornamelijk met jonge zelf opgeleide paarden.

Met Rodenburgh’s Nevada behaalde zij prachtige resultaten op het 1.50m niveau en in de jonge paarden rubrieken was zij ook succesvol met verschillende paarden.

Naast haar sportcarrière heeft Martine het diploma Masterclass Instructrice Dressuur en Springen te Deurne behaald. Naast het zelf rijden heeft Martine ook verschillende pupillen begeleid in de dressuur en springsport. Ook deze pupillen hebben op nationaal niveau vele successen geboekt en veel plezier aan het pony/ paardrijden beleefd.

We zijn blij dat Martine haar kennis en enthousiasme over het springen op onze vereniging wil komen delen. Welkom!!