HYR Clubkampioenschap 2019

Elke jaar strijden de leden van de Hollandsche IJsselruiters om de felbegeerde titel Clubkampioen van onze vereniging. Afgelopen zaterdag was er een onderlinge competitie tussen de paarden en ponyruiters. Er werd gestreden om zowel een dressuur- als springkampioen 2019. Dit jaar werden de bekers en linten gesponsord door kaasboerderij de Spruithoeve uit Willeskop.

’s Ochtends gingen de eerste dressuurruiters van start waarbij Kyandro de spits afbeet met zijn nieuwe pony Marengo. In de klasse L2 gingen Stefanie, Annelies en Britt met elkaar de strijd aan. Britt werd met haar topper Igor daarbij 1ste. Bij de L1 pony’s ging Miralda trots met de grootste beker en oranje lint naar huis, Danique werd knap 2e . L1 paarden werd gewonnen door Ineke met haar Amigo. Rianne, Debra en Kelsey reden met hun paarden mooie punten in de klasse B, Debra won daarbij het oranje lint en beker. B-pony’s is gewonnen door Lynne die op maar een 1 punt verschil won van Bente. Femke en Fenna startte in de klasse BB, gewonnen door Fenna met haar pony Ebby. Wendy kwam met haar paard Eranthe aan start en boekte een prachtig resultaat en beker.

Na de pauze stonden de allerjongste ruiters van de vereniging klaar met hun pony. Nelleke, Mike, Babette en Madou lieten zich van hun allerbeste kant zien . Nelleke won met pony Jim het oranje lint en beker in klasse Bixie B1 en Madou met pony Bente in de klasse Bixie A.

’s Middags werd het springparcours gezamenlijk opgebouwd onder leiding van instructie Martine en Jury Tessel. 10 pony’s en paarden gingen de strijd met elkaar aan waarbij zij aangemoedigd werden door familie en vrienden. Bij de pony’s won met Donna-Fleur met DeLeijen’s Ziezo de grootste beker. Bij de paarden ging Annelies met Whisper met de winst aan de haal.

Einde van de dag werden de beste paard- en ponycombinaties gehuldigd. Zij mogen zich een jaar lang clubkampioen 2019 noemen. Britt Dekker Clubkampioen dressuur paarden. Donna-Fleur van Kats Clubkampioen dressuur en springen pony’s. Annelies Hoogenboom Clubkampioen springen paarden en Nelleke Hermsen Clubkampioen Bixie 2019.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie