Nieuwe proefjes tijdens huurponywedstrijd dressuur

Afgelopen zaterdag heeft de eerste huurponywedstrijd van 2018 plaatsgevonden bij de Hollandse IJsselruiters met maar liefst 25 deelnemers op de startlijst! Dit jaar is gestart met een nieuwe opzet; er werden de zogenoemde F proeven, behorend bij FNRS- wedstrijden, en beoordeeld door een jury. Er werd in vijf verschillende klasses gestart; F1-F2-F3-F5 en F6. Wanneer je 210 punten of meer scoort krijg je promotiepunt. Net als op de ‘echte’ dressuurwedstrijden dus!

De meeste ervaren huurponyleden mochten het spits afbijten in de klasse F6 en dat begon gelijk pittig! Fleur Huckriede moest helaas vroegtijdig haar proeven beëindigen maar won wel de prijs voor doorzettingsvermogen. Mahlika Leeman met de pony Moos behaalde de eerste prijs met 222 punten. Tweede werd Mandy Steenkamer met 219 punten en derde werden Loraine van der Kleij en Kim van Dijken. Beiden reden hun proefje op de pony Nino en behaalden een gelijke score van 217 punten.

In de klasse F5 werd Anne Baauw met Moos eerste, zij behaalde 219 punten. Sabrina van Wees behaalde met Samanka 211 punten een mocht daarmee de tweede prijs in ontvangst nemen. Aniek de Jong completeerde het podium; zij behaalde met Gaby 203 punten.

Het programma vervolgde met de klasse F3. Hierin behaalde Nora Moolenaar met Moos de hoogste punten (230 punten) en werd daarmee eerste. De tweede prijs was voor Noa Verdouw met Lovely (227 punten) en derde werd Tessa Mulder met Gaby met 226 punten.

Annabel Langenberg met Lovely zij behaalde 237 punten in de klasse F2 en schreef hiermee deze rubriek op haar naam. De tweede prijs was er voor Rachel Gelderblom met Samanka met 230 punten op de voet gevolgd door Lotus Dijkstra met met Moos. Zij behaalde 229 punten en werden dus derde.

De jongste en daardoor ook minst ervaren kinderen reden in de klasse F1. Ook in deze beginnersklasse werden mooie proeven gereden! De hoogste score was er voor Jaimy Vonk met Zahra. Zij behaalde 233 punten en verdiende hiermee de eerste prijs. Emma Smeels op Lovely (229 punten) en Kyandro Jacobs op Zahra (220 punten) werden respectievelijk tweede en derde.

Het was duidelijk dat er goed was geoefend tijdens de lessen. Er werden erg nette proefjes gereden en bijna alle deelnemers hebben een promotiepunt gehaald! Iedereen van harte gefeliciteerd met jullie mooie scores! Wellicht zien we jullie op de volgende wedstrijden; op 7 april a.s. gaan we springen en 12 mei volgt er weer een dressuurwedstrijd. Tot dan!

De deelnemers van de huurponywedstrijd met trotse instructrices Marijke, Mylène en Jolanda.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie