Even voorstellen: onze nieuwe huurponyinstructie

Er heeft een wisseling plaatsgevonden in instructieland! In verband met tijdgebrek hebben twee van onze huurponyinstructrices besloten te stoppen met het geven van onze huurponylessen: Jessie en Erica. Zij hebben altijd met veel plezier lesgegeven. Wij danken Jessie en Erica voor hun inzet en enthousiasme!

Inmiddels zijn er twee nieuwe (gediplomeerde) instructies van start gegaan: Mylene Leeuwrik heeft de woensdaglessen van Erica en de vrijdagavondlessen van Jessie overgenomen. Marijke Vinkenburg is gestart met de zaterdagles van Erica.

Een paar weetjes over Mylene en Marijke:

Hoe oud was je toen je startte met paardrijlessen?
Mylene: Ik heb leren paardrijden toen ik 7 was in De Meern bij manege Van Dorsten. Ik zeurde al veel langer maar mijn moeder vond mij te jong. Heb niet lang pony gereden, maakte snel de overstap naar de paarden. Die maken veel grotere passen waardoor de bewegingen een stuk rustiger zijn.
Marijke: Ik begon met paardrijden toen ik 11 jaar oud was. Niet omdat ik het zo leuk vond (ik vond paarden vreselijk eng), maar mijn grote zus zat op paardrijden en dus wilde ik dat ook!

Ben je wel eens gevallen van je paard?
Mylene: Ik sprong altijd veel, ooit ben ik in de binnenbak met Victor, een enorm grote vos, samen gevallen. We gingen veel te hard en haalden de bocht niet.
Marijke: Op de manege kreeg ik het altijd voor elkaar om van de sloomste pony’s af te vallen. Een keer heb ik daarbij een scheurtje in mijn elleboog opgelopen, maar verder gelukkig nooit ernstige blessures. Ik heb van mijn vroegere instructrice geleerd dat je 7 keer moet vallen voordat je echt goed kan paardrijden, nou dat is gelukt!  😉
Wat is het mooiste wat je samen met je paard hebt meegemaakt?
Mylene: Mijn mooiste herinnering is nog maar van kortgeleden. 1 april is mijn merrie bevallen van een prachtig hengstveulen en ik heb de bevalling live meegemaakt.
Marijke: Sam is pas een paar maanden van mij. We hebben dus ook nog geen bijzondere ervaringen (het rijden van Sam is wel echt een feestje). De mooiste herinneringen heb ik toch wel aan mijn eerste paard Fokuss waar ik heel veel gekke dingen mee gedaan heb. En aan Kalando waar ik mijn droom om op Z niveau te rijden mee heb bereikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie