Zaterdag 11 maart ging de strijd voor de titel ‘Junior IJsselruiter van 2017’ verder tijdens de eerste springwedstrijd. De strijd om de titel wordt dit jaar beslecht in 3 dressuur- en 2 springwedstrijden. De eerste dressuurwedstrijd vond op 14 januari plaats, op 11 maart stond de eerste springwedstrijd op het programma. Er stond een parcours voor de meer ervaren deelnemers klaar, en een ‘Bixie’ balkenparcours voor de allerjongsten. Er verschenen maar liefst 28 kids aan de start.

De dag begon met het parcours op 65 cm en tevens de grootste rubriek. 14 kinderen namen deel aan deze klasse waarin 5 bekers te verdelen waren. Marielle van Zuijlen behaalde een absolute topscore met 83,5 stijlpunten en werd daarmee eerste. Achter Marielle volgde Nikki Faaij op de tweede plaats. De derde plaats was voor Kim van Dijken met 72 stijlpunten. Mahlika Leeman en Loraine van der Kley behaalden allebei 70,5 stijlpunten. Loraine was met Nino 5 seconden sneller dan Mahlika en mocht daardoor de 4e prijs op komen halen.

In de klasse 50 cm mocht Annemarie Janssen het oranje lint op komen halen, zij behaalde met Moos 72,5 stijlpunten. Aniek de Jong en Simone de Vetten kregen allebei 67,5 stijlpunten voor het parcours met Gaby. Aniek de Jong was een fractie sneller dan Simone de Vetten en werd daarmee tweede. Simone de Vetten eindigde op een knappe derde plaats. In de klasse 30 cm werd Sabrina van Wees eerste met 67,5 stijlpunten, Dagmar de Vries volgde op de tweede plaats met 59,5 stijlpunten.

Als laatsten werd het ‘Bixie’ parcours klaargezet. In het ‘Bixie’ parcours kwamen de allerjongste kids aan de start die werden onderverdeeld in een groep met begeleiding en zonder begeleiding. In de groep zonder begeleiding was de eerste plaats voor Nora Molenaar met Zahra. Tweede werd Lotus Dijkstra, als derde mocht Maaike Blom zich opstellen. In de groep met begeleiding was Lizette Francken met de pony Lovely de beste en mocht het oranje lint op komen halen. Het rode lint in deze klasse was voor Jorieke den Hertog. Zij reed met de pony Zahra, de allerkleinste van stal, naar een mooie tweede plaats. Mike Blommers werd tijdens zijn wedstrijddebuut derde met Moos.

Op 8 april vindt er de volgende dressuurwedstrijd voor de titel ‘Junior IJsselruiter van 2017’ plaats. Hopelijk weer tot dan?